Ανακλήσεις οχημάτων από VW και Porsche


ΟΠΩΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ, Ο ΟΜΙΛΟΣ VAG ΘΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 227.000 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ VOLKSWAGEN ΚΑΙ ΤΗΣ PORSCHE ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΑΕΡΟΣΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΝΤΑΤΗΡΕΣ ΖΩΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 20/9/2019

Σύμφωνα με δημοσίευμα σε γερμανική εφημερίδα, η Volkswagen και η Porsche θα ανακαλέσουν περίπου 227.000 αυτοκίνητά τους που κατασκευάστηκαν το 2015 και 2016, για έλεγχο στο λογισμικό του συστήματος των αερόσακων και των προεντατήρων ζωνών ασφαλείας και επίλυσης τυχόν προβλήματος στη λειτουργία τους.

Αναλυτικά, για τη Volkswagen, η ανάκληση αφορά στα Tiguan, Sharan και CC τα οποία κατασκευάστηκαν το 2015. Αντιστοίχως, για την Porsche, αφορά στις Cayman, Boxster, 911 και Panamera, οι οποίες βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής το 2015 και 2016.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα γίνει αναβάθμιση του λογισμικού στα ανακληθέντα αυτοκίνητα, καθώς υπάρχει η πιθανότητα δυσλειτουργίας ακόμα χωρίς να εμπλακεί σε ατύχημα κάποιο από αυτά. Στέλεχος της Porsche δήλωσε πώς ο έλεγχος αφορά σε περίπου 23.500 αυτοκίνητά της. Οι πελάτες των δύο εταιρειών που κατέχουν κάποιο από αυτά τα αυτοκίνητα θα ειδοποιηθούν επίσημα από αυτές.