Ανάκληση για τις νέες BMW M3 και Μ4


Με το αριστερό ξεκίνησε η εμπορική πορεία των νέων BMW M3 και M4 στην παγκόσμια αγορά, καθώς μια αστοχία συγκόλλησης προκαλεί τη δυσλειτουργία του συστήματος πέδησης.

  • 24/2/2021

Στα εξουσιοδοτημένα σημεία συντήρησης και επισκευής οδηγούνται οι τυχεροί-άτυχοι ιδιοκτήτες των νέων BMW M3 και Μ4 στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής εξαιτίας μιας κατασκευαστικής αστοχίας που είναι πιθανόν να οδηγήσει στη δυσλειτουργία του συστήματος πέδησης.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνον στις νέες BMW M3 και Μ4 αλλά και σε εκείνες που έχουν κατασκευαστεί από το 2019 μέχρι και σήμερα, ενώ μένει να αποδειχθεί αν το πρόβλημα αφορά και σε αυτοκίνητα που έχουν διατεθεί εκτός αμερικανικής αγοράς.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στο εσωτερικό των δισκόφρενων, καθώς υπό συγκεκριμένες συνθήκες είναι πιθανόν να αποκολληθεί ο ρότορας από τον άξονα. Αυτό έχει ως συνέπεια τη διακοπή της λειτουργίας του συστήματος ABS, γεγονός που μπορεί με τη σειρά του να οδηγήσει στην απώλεια ελέγχου του αυτοκινήτου κατά την πέδηση.

Αντίστοιχο πρόβλημα παρουσιάζουν και άλλα μοντέλα του M Division της BMW, όπως η M8  και η X5 M, με τον συνολικό αριθμό οχημάτων που επηρεάζονται να ανέρχεται μόνο στις Η.Π.Α. σε 901.

Σε κάθε περίπτωση οι ιδιοκτήτες τους πρόκειται να ενημερωθούν ώστε να πραγματοποιηθεί ο απαραίτητος έλεγχος και να αποκατασταθεί η κατασκευαστική αστοχία.