Ανάκληση για το νέο Mazda 3


Mε δυσλειτουργία στο σύστημα αυτόνομης πέδησης παραπέμπεται στα εξουσιοδοτημένα σημεία επισκευής το νέο Mazda 3.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 23/12/2019

Την υποψία ότι αρκετά από τα συστήματα αυτόνομης πέδησης δυσλειτουργούν προκαλώντας αναίτια την επιβράδυνση του αυτοκινήτου έρχεται να επιβεβαιώσει η Mazda ανακαλώντας την τελευταία γενιά του Mazda 3 εξαιτίας του συγκεκριμένου προβλήματος.

Η ανάκληση αφορά όλες τις εκδόσεις του ιαπωνικού hatchback και σύμφωνα με την ίδια την Mazda σχετίζεται με τον λανθασμένο προγραμματισμό του συστήματος αυτόνομης πέδησης το οποίο προκαλεί την επιβράδυνση του οχήματος ακόμα και όταν δεν βρίσκεται κάποιο εμπόδιο μπροστά του.

Περισσότερα από 35.000 αυτοκίνητα της αμερικανικής αγοράς πρόκειται να οδηγηθούν σε εξουσιοδοτημένα σημεία service της ιαπωνικής φίρμας είτε για τον επαναπρογραμματισμό της ηλεκτρονικής μονάδας ελέγχου του συστήματος αυτόνομης πέδησης είτε για την αντικατάσταση της.

Αν και δεν έχει ανακοινωθεί κάποιο ανάλογο πρόγραμμα ανάκλησης για την ευρωπαϊκή αγορά είναι κάτι παραπάνω από πιθανόν να συμβεί κάτι τέτοιο με δεδομένο ότι η ιαπωνική φίρμα κατασκευάζει τα Mazda 3 στην ίδια γραμμή παραγωγής με πανομοιότυπες τεχνικές προδιαγραφές.