Ανακοινώθηκαν οι τιμές του νέου Renault Austral στην Ισπανία


Το νέο C-SUV της γαλλικής εταιρίας αναμένεται στη χώρα μας μέχρι το τέλος του έτους και μπορούμε να έχουμε μια εικόνα για το πού θα κινηθεί από πλευράς τιμών.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 16/9/2022

Το νέο Renault Austral παρουσιάστηκε από την γαλλική εταιρία τον περασμένο Μάρτιο και η εμπορική του διάθεση αναμενόταν να ξεκινήσει στο τελευταίο τρίμηνο του 2022.

Στην Ισπανία, ωστόσο, έγιναν ήδη γνωστές οι τιμές των εκδόσεών του και από τις 20 Σεπτεμβρίου θα μπορούν να αρχίσουν οι παραγγελίες. Άλλωστε, στη χώρα της ιβηρικής χερσονήσου κατασκευάζεται ο αντικαταστάτης του Kadjar και συγκεκριμένα στο εργοστάσιο της Renault στην Palencia.

Το νέο C-SUV της γαλλικής φίρμας θα είναι διαθέσιμο σε 5 εκδόσεις: Equilibre, Techno, Techno Esprit Alpine, Iconic και Iconic Esprit Alpine. Στην Ισπανία, η αρχική τιμή για την πιο οικονομική έκδοση (Equilibre) είναι 30.900 ευρώ, η οποία «φορά» τον τετρακύλινδρο κινητήρα ήπιας υβριδικής τεχνολογίας (MHEV) 1,3 TCe που αποδίδει 140 PS και συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων, ενώ υπάρχει και η επιλογή για αυτόματο κιβώτιο.

Η γκάμα των κινητήρων (αποκλειστικά βενζίνης) ξεκινά από τον 3κύλινδρο κινητήρα 1,2 L TCe Mild Hybrid με 130 PS, ενώ ο τετρακύλινδρος 1,3 L που προαναφέραμε, βγαίνει και σε έκδοση με 160 PS με στάνταρ το αυτόματο κιβώτιο X-Tronic. Η κορυφαία E-Tech Full Hybrid έκδοσή του αποδίδει 200 PS.

Το Austral έχει σύγχρονη, επιθετική εμφάνιση, με μήκος 4.510 mm, πλάτος 1.830 mm και ύψος 1.620 mm, με τη Renault να «υπόσχεται» ευρυχωρία και άνεση για τους επιβάτες του.

Όσο για τα επίπεδα εξοπλισμού, που διαφοροποιούν τις εκδόσεις και τις τιμές, το Equilibre διαθέτει, μεταξύ άλλων, ψηφιακό πίνακα οργάνων, περιοριστή ταχύτητας, αισθητήρα βροχής, σύστημα infotainment OpenR Link με οθόνη αφής 9 ιντσών, τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών με επένδυση από δερματίνη, προβολείς LED, ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών και ανιχνευτή κόπωσης οδηγού.

Η έκδοση Techno προσφέρει επιπλέον πίσω σειρά συρόμενων καθισμάτων με πτυσσόμενη και ανακλινόμενη πλάτη και κεντρικό υποβραχιόνιο, ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών, σύστημα infotainment OpenR Link με οθόνη αφής 12 ιντσών και εξωτερικούς καθρέφτες ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους, αναδιπλούμενους και θερμαινόμενους.

Όσοι θέλουν περισσότερες ανέσεις, μπορούν να επιλέξουν την έκδοση Techno Esprit Alpine για να απολαμβάνουν πίσω φώτα full LED, ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών, μπάρες οροφής, δερμάτινο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών σε σχέδιο Alpine. Στην πιο πολυτελή έκδοση Iconic συναντά κανείς επιπλέον κάμερα 306 μοιρών, έξυπνο προσαρμοζόμενο cruise control, θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα, με αυτό του οδηγού να ρυθμίζεται ηλεκτρικά και να έχει λειτουργία μασάζ κ.α.

Τέλος, η κορυφαία έκδοση Iconic Esprit Alpine προσφέρει και στο συνοδηγό τη δυνατότητα ηλεκτρικής ρύθμισης του καθίσματός του, δερμάτινο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών σε σχέδιο Alpine και ταπετσαρία Alcantara Esprit Alpine με ραφές αντίθεσης.

Αντίστοιχα, η πιο οικονομική έκδοση στην αγορά της Γερμανίας θα κοστίζει 29.900 ευρώ (κινητήρας των 140 PS) και η ακριβότερη 44.400 ευρώ (Iconic Esprit Alpine), με τις πρώτες παραδόσεις των οχημάτων να υπολογίζεται ότι θα ξεκινήσουν τον Δεκέμβριο.

Με βάση τις τιμές σε Ισπανία και Γερμανία, μπορούμε να αποκτήσουμε μια εικόνα για το τι πρέπει να περιμένουμε από πλευράς τιμολογιακής πολιτικής και στην Ελλάδα.

Αναλυτικά οι τιμές των εκδόσεων του Austral στην Ισπανία:

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣEquilibreTechnoTechno Esprit AlpineIconicIconic Esprit Alpine
TCe 140 PS MHEV30.900 € 33.400 €---
TCe 140 PS Auto MHEV32.900 €35.400 €---
TCe 160 PS Auto MHEV--37.400 €--
E-Tech Hybrid 200 PS-39.600 €40.600 €42.600 €43.600 €