Ανακοινώθηκε η τιμή του Renault Espace στη Γαλλία


Το ολοκαίνουργιο Renault Espace εντάχθηκε κι επίσημα στον τιμοκατάλογο της εταιρείας στη Γαλλία. Δείτε τιμές και εκδόσεις.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 14/4/2023

Το Renault Espace έκανε τη μεγάλη του επιστροφή πριν λίγες εβδομάδες, με τους Γάλλους να ετοιμάζονται να γράψουν την επόμενη σελίδα στη 40χρονη ιστορία του εμβληματικού μοντέλου. Από MPV σε crossover κι από crossover σε SUV, το Espace κατάφερε να διατηρήσει τον χρηστικό και πάντα πρακτικό χαρακτήρα του, προσαρμόζοντας το ύφος και τη διάθεσή του στις ανάγκες της αγοράς.

Η έκτη γενιά του μοντέλου έχει καταφτάσει στον τιμοκατάλογο της εταιρείας, με τις τιμές όλων του των εκδόσεων να ανακοινώνονται επίσημα για το 2023. Σύμφωνα με τη Renault, οι παραγγελίες θα ξεκινήσουν στις 17 Απριλίου, με τις πρώτες μονάδες του SUV να καταφτάνουν στα χέρια των αγοραστών τους το ερχόμενο καλοκαίρι.

Η Renault προσφέρει τρεις διαφορετικές εκδόσεις του μοντέλου, τις Techno, Esprit Alpine και Iconic, με την πρώτη να είναι η βασική. Το κόστος αυτής ξεκινά από τα 44.500 ευρώ, και περιλαμβάνει τον βασικό εξοπλισμό του μοντέλου, ο οποίος, σύμφωνα με την εταιρεία, «εστιάζει στην τεχνολογία και την άνεση». Φέρει φανάρια LED με τεχνολογία Adaptive Vision, όπως και σύστημα OpenR αυτόματου ανοίγματος του πορτπαγκάζ. Διαφέρει από τις άλλες δύο εκδόσεις ως προς την εμφάνιση, αφού φέρει μία λωρίδα βαμμένη στο ίδιο χρώμα με το αμάξωμα, στο μπροστινό μέρος, ενώ και το πλαίσιο των παραθύρων είναι φινιρισμένο με χρώμιο, προσφέροντας μία ιδιαίτερη εμφάνιση. Η Renault έχει εξοπλίσει την έκδοση Techno με ζάντες 19 ιντσών, ενώ τη καμπίνα είναι ντυμένη με 100% ανακυκλωμένο ύφασμα.

Ανεβαίνοντας ένα σκαλί πιο πάνω στην γκάμα του μοντέλου, θα βρει κανείς την έκδοση Esprit Alpine, η οποία ξεκινά από τα 47.500 ευρώ, κι αποτελεί την πιο σπορ έκδοση, με την εμφάνισή του να αποκτά μία καρώ γρίλια, και το εσωτερικό να επενδύεται με ύφασμα Alcantara σε μπλε χρώμα. Με το ίδιο χρώμα έχουν φινιριστεί κι οι ζάντες 20 ιντσών του μοντέλου, στο στυλ 'Daytona'.

Στην κορυφή της γκάμας έχει τοποθετηθεί η έκδοση Iconic, η οποία προσφέρει, σύμφωνα με τη Renault, τον τέλειο συνδυασμό μεταξύ κομψότητας και υψηλής τεχνολογίας. Οι ζάντες είναι κι εδώ, όπως και στην έκδοση Esprit Alpine, 20 ιντσών, ενώ η καμπίνα είναι επενδυμένη με καπιτονέ δέρμα σε απόχρωση sand gray. Εκτός αυτού, οι δύο κορυφαίες εκδόσεις εξοπλίζονται με το σύστημα 4CONTROL Advanced, το οποίο προσφέρει αυξημένα επίπεδα στιβαρότητας και δυναμισμού, βελτιστοποιώντας τον χειρισμό στην οδήγηση.

ΈκδοσηΚινητήραςΤιμή (ευρώ)Εκπομπές CO2 (g)
TechnoE-tech full hybrid 20044.500104
Esprit AlpineE-tech full hybrid 20047.500107
IconicE-tech full hybrid 20049.500108

Και οι τρεις εκδόσεις είναι διαθέσιμες σε διάταξη 5 και 7 καθισμάτων, με το κόστος να μην αλλάζει ανάμεσα σε αυτές τις δύο επιλογές. Έξι επιλογές διατίθενται για το χρώμα του αμαξώματος: Rouge Flamme (προεπιλογή), Gris Schiste, Noir Etoile, Bleu Nocturne και Blanc Nacre Brillant, ενώ η απόχρωση Gris Schiste Satin είναι διαθέσιμη μόνο για έκδοση Esprit Alpine.