Ανακοινώθηκε η... τσουχτερή τιμή του Peugeot 408 στη Γαλλία


Τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου ανοίγουν στη Γαλλία οι παραγγελίες για την κορυφαία έκδοση του νέου Peugeot 408, με την εταιρεία να ανακοινώνει ότι οι πρώτες παραδόσεις θα έρθουν στο τέλος του έτους.

  • 2/9/2022

Έτοιμο να βγει στην γαλλική αγορά είναι το νέο Peugeot 408 με τους Γάλλους να ανακοινώνουν την ημερομηνία που θα ανοίξουν οι παραγγελίες αλλά και την αρχική τιμή του της κορυφαίας έκδοσης. Το εντυπωσιακό crossover παρουσιάστηκε στις αρχές του καλοκαιριού και κατάφερε με το “καλημέρα” να στρέψει τα βλέμματα επάνω του χάρη στην εντυπωσιακή σχεδίαση και στο "πάντρεμα" που επιχειρεί να κάνει μεταξύ των των όρων “fastback” και “SUV”.

Ως βάση έχει χρησιμοποιηθεί η πλατφόρμα της Stellantis EMP2 την οποία μοιράζεται με το 308, ενώ από το ίδιο μοντέλο έχει πάρει στοιχεία για το μπροστινό και για το πίσω μέρος της σχεδίασής του. Από εκεί και πέρα ξεχωριστή αναφορά πρέπει να γίνει στο τελείωμα της οροφής που προσδίδει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα που έλειπε από την γκάμα της Peugeot.

Το μήκος του είναι 4.685 mm -λίγο πιο μακρύ σε σχέση με το 308 SW- με το πλάτος να ορίζεται στα 1.859 mm, το ύψος στα 1.478 mm και το μεταξόνιο στα 2.787 mm ενώ με τον χώρο αποσκευών να έχει χωρητικότητα στα 522 lt (1.611 lt με διπλωμένα τα πίσω καθίσματα) είναι δεδομένο ότι ποντάρει πολλά και στη πρακτικότητα που αναζητούν οι οικογενειάρχες.

Σε πρώτη φάση η μοναδική διαθέσιμη έκδοση θα είναι η plug-in hybrid των 228 PS η οποία είναι και η κορυφαία στην γκάμα. Ως βάση χρησιμοποιείται ένας κινητήρας βενζίνης 1,6 lt που συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα και το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων EAT8, περνώντας την κίνηση στον μπροστινό άξονα. Το σύστημα μπαταριών ιόντων-λιθίου έχει ενεργειακή χωρητικότητα 12.4 kWh και προσφέρει μέγιστη αυτονομία 62 km.

Προς το παρόν το μοντέλο είναι διαθέσιμο αποκλειστικά σε μπλε μεταλλικό χρωματισμό, με τις 20άρες ζάντες ενώ στο εσωτερικό υπάρχει ένας συνδυασμός επιφανειών από ανακυκλώσιμα υλικά και Alcantara. Μεταξύ άλλων στον εξοπλισμό της έκδοσης υπάρχουν:

  • Οθόνη πίνακα οργάνων “i-cockpit 3D” 10 ιντσών
  • Οθόνη συστήματος πολυμέσων "i-Connected Advanced" 10 ινστών
  • Θερμαινόμενα μπροστινά καθίσματα με λειτουργία μασάζ
  • Θερμαινόμενο τιμόνι
  • Αυτόματος διζωνικός κλιματισμός
  • Προβολείς τεχνολογίας Full Led
  • Σύστημα αποφυγής σύγκρουσης και αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης
  • Είσοδος και εκκίνηση χωρίς κλειδί
  • Σύστημα εντοπισμούς πεζών και ποδηλάτων

Η αρχική τιμή του Peugeot 408 στην κορυφαία έκδοσή του είναι 50.600€ και η εταιρεία υπόσχεται σε όσους προχωρήσουν την παραγγελία τις επόμενες ημέρες ότι θα έχουν στα χέρια τους το αυτοκίνητο το αργότερο μέσα σε 20 εβδομάδες. Αυτό σημαίνει ότι τα πρώτα 408 είναι πολύ πιθανό κυκλοφορήσουν στους δρόμους λίγο πριν το κλείσιμο του έτους.