Ανανεωμένο και πιο «επιθετικό» το νέο Toyota Yaris Ativ (photos)


Το ανανεωμένο Toyota Yaris Ativ έκανε το ντεμπούτο του και μοιάζει με τη μικρογραφία ενός Corolla sedan.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ
  • 12/8/2022

Το νέο Toyota Yaris Ativ έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην Ασιατική αγορά, ξεκινώντας από την Ταϊλάνδη, ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσει με την ονομασία Vios σε άλλες αγορές. Εκ πρώτης όψεως, το νέο οικονομικό sedan της Toyota μοιάζει αρκετά με μικρογραφία του Corolla sedan.

Στο μπροστινό μέρος, το Yaris Ativ έχει αρκετά επιθετικό σχεδιασμό, καθώς φέρει ένα άνοιγμα που καλύπτει σχεδόν όλο τον προφυλακτήρα, και προβολείς που ενώνονται από τη λεπτή γραμμή που χωρίζει τη μάσκα από το καπό. Η Toyota ακολούθησε τη φιλοσοφία του «αγριεμένου» λουκ σε όλο το όχημα, με το πλαϊνό μέρος του αυτοκινήτου να είναι ιδιαίτερα στιβαρό, λόγω των μεγαλύτερων ελαστικών 16 ιντσών. Το πίσω μέρος του Yaris Ativ φαίνεται πιο σπορ και είναι βασισμένο στον αεροδυναμικό σχεδιασμό, που το κάνει να μοιάζει περισσότερο με fastback.

Το Yaris Ativ / Vios είναι φανερά μεγαλύτερο από το μοντέλο της προηγούμενης γενιάς, καθώς δεν έχει χρησιμοποιηθεί η TNGA-B πλατφόρμα, όπως στο Ευρωπαϊκό Yaris hatchback, αλλά η Daihatsu New Global Architecture (DNGA).

Όσον αφορά τη μονάδα ισχύος, το Toyota Yaris Ativ / Vios φέρει έναν Dual VVT-iE τετρακύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 1.2 L, που προσφέρει 94 PS ιπποδύναμης και 110 Nm ροπής. Η κίνηση διοχετεύεται στον μπροστινό άξονα από ένα αυτόματο Super CVT-i σύστημα μετάδοσης. Διαθέτει τρεις διαφορετικές λειτουργίες οδήγησης, Eco, Normal και Sport.

Στο εσωτερικό του, φωτογραφίες δείχνουν ότι η Toyota έχει χρησιμοποιήσει κόκκινο συνθετικό δέρμα για το Yaris Ativ / Vios, και πολύ απλό, μινινιμαλιστικό σχεδιασμό, που είναι αρκετά μοντέρνος, χάρη στην ύπαρξη της οθόνης 9 ιντσών για τον χειρισμό του συστήματος infotainment, στο κέντρο του ταμπλό, όπως και μία ημι-ψηφιακή οθόνη 7 ιντσών για τον έλεγχο των οργάνων του αυτοκινήτου.

Το κόστος του Toyota Yaris Ativ κυμαίνεται από 14.774 ευρώ έως και 18.887 ευρώ, ενώ αυτό του μεγαλύτερου, Toyota Corolla, ανέρχεται στα 29.033 ευρώ στην αγορά της Ταϊλάνδης. Για την υπόλοιπη Ασιατική αγορά, το πιο πιθανό είναι να χρησιμοποιηθεί η ονομασία Vios.