Ανανέωση και νέοι κινητήρες για το Opel Insignia


Τα νέα στοιχεία στο ανανεωμένο Insignia θα αφορούν σε αισθητικές και τεχνολογικές αναβαθμίσεις.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 4/12/2019

Όπως είχε προγραμματισθεί η Opel προχωρά στην ανανέωση του οικογενειακού της μοντέλου, το οποίο και θα παρουσιάσει επίσημα τον Ιανουάριο στην έκθεση αυτοκινήτου στις Βρυξέλλες με την διάθεση του αυτοκινήτου να ξεκινά λίγους μήνες μετά.

Η Opel στην επίσημη της ανακοίνωση περιορίζεται στις αισθητικές αλλαγές που αφορούν στην επανασχεδιασμένη μάσκα με περίγραμμα χρωμίου και στους νέους προβολείς τεχνολογίας LED IntelliLux.

Οι χώροι στο εσωτερικό παραμένουν ως είχαν και οι διαφορές από το απερχόμενο μοντέλο εντοπίζονται στις λεπτομέρειες. Όπως στα νέα γραφικά του συστήματος πλοήγησης ή στην δυνατότητα ασύρματης φόρτισης smartphone.

Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει κάτι επίσημο αλλά θεωρείται σίγουρη η αντικατάσταση του βασικού κινητήρα με το νέο τρικύλινδρο 1,4 lt με τους 145 PS (ίσως και τον 1.500άρη diesel) που μπήκε για πρώτη φορά στο επίσης ανανεωμένο Astra.

Στο σημείο αυτό να πούμε πως τόσο το Insignia όσο και το Astra είναι τα τελευταία μοντέλα που βασίζονται στην πλατφόρμα της GM και για αυτό δεν μπορούν να υποδεχθούν μοτέρ του ομίλου PSA.