Ανατροπή δεδομένων στην υπόθεση του Fremantle Highway! Δεν ήταν 25 τα EVs που μετέφερε


Οι αρχικές πληροφορίες που έκαναν λόγο για 25 EVs διαψεύστηκαν από την εταιρεία που είχε αναλάβει τη μεταφορά των αυτοκινήτων.

  • ΦΩΤΟ: ΟΛΛΑΝΔΙΚΗ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ
  • 30/7/2023

Συνεχώς νέα δεδομένα εμφανίζονται τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την φωτιά που ξέσπασε στο οχηματαγωγό Fremantle Highway. Θυμίζουμε ότι το πλοίο είχε ξεκινήσει την Τρίτη 25/7 από τη Γερμανία έμφορτο με αυτοκίνητα και τελικός προορισμός ήταν η Αίγυπτος.

Αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας και ενώ το έπλεε ανοιχτά των ολλανδικών ακτών ξέσπασε μεγάλη φωτιά με αποτέλεσμα ένα μέλος του πληρώματος να χάσει τη ζωή του και πολλά άλλα να τραυματιστούν όταν έπεσαν στη θάλασσα για να γλιτώσουν από τις φλόγες

Οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι το πλοίο μετέφερε 2.857 αυτοκίνητα ανάμεσα στα οποία υπήρχαν και 25 ηλεκτρικά. Ωστόσο η εταιρεία K Line (Kawasaki Kisen Kaisha) που είχε ναυλώσει το πλοίο διέψευσε τους παραπάνω αριθμούς αποκαλύπτοντας ότι τα αυτοκίνητα ήταν 3.783, εκ των οποίων 498 ηλεκτρικά.

Ο εκπρόσωπός της αρνήθηκε να τοποθετηθεί σχετικά με τις αυτοκινητοβιομηχανίες ενώ το ίδιο έπραξε όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο αν υπήρχαν οχήματα ιαπωνικής κατασκευής.

Θυμίζουμε ότι η Mercedes-Benz έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι στο Fremantle Highway υπήρχαν σχεδόν 350 δικά της αυτοκίνητα ενώ το ίδιο έκανε και η BMW, χωρίς να αποκαλύπτει τον ακριβή αριθμό.

Τις πρώτες ώρες μετά το ξέσπασμα της φωτιάς ξένα μέσα μετέδιδαν ότι όλα ξεκίνησαν από ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Ωστόσο αργότερα η ολλανδική ακτοφυλακή ξεκαθάρισε πως ακόμα δεν έχουν διευκρινιστεί τα ακριβή αίτια και βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα προκειμένου να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα.

Τέλος, εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού Ναυσιπλοΐας (IMO), ο οποίος θεσπίζει τους κανονισμούς για την ασφάλεια στη θάλασσα, δήλωσε ότι από το 2024 θα έχουμε νέα μέτρα για τα πλοία που μεταφέρουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα μετά τα περιστατικά των τελευταίων ετών.

Ξένοι αναλυτές τονίζουν ότι ενδεχομένως να χρειαστούν αρκετά χρόνια μέχρι να εφαρμοστούν οι νέοι κανονισμοί που λογικά θα περιλαμβάνουν κάποιες μίνιμουμ προδιαγραφές στα συστήματα πυρόσβεσης και περιορισμό στη στάθμη φόρτισης των μπαταριών των EVs που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την ευφλεκτότητα.

Πηγή: autonews.com