Άνοιξαν οι παραγγελίες του νέου Volkswagen Tiguan - Η τιμή του στη Γερμανία (πίνακας-εκδόσεις)


Η 3η γενιά του Volkswagen Tiguan είναι, πλέον, διαθέσιμη για παραγγελία. Δείτε κινητήρια σύνολα, εκδόσεις και τιμές στην αγορά της Γερμανίας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: VOLKSWAGEN AG
  • 7/11/2023

Έχοντας πουλήσει περισσότερα από 7,6 εκατ. αντίγραφα, το Tiguan είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα τρέχοντα μοντέλα της Volkswagen. Εδώ και λιγότερο από δύο μήνες έχει περάσει στην 3η γενιά του, η οποία πλέον είναι διαθέσιμη για παραγγελία στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τη γερμανική φίρμα, το C-SUV έχει επανασχεδιαστεί πλήρως και έχει βελτιωθεί σε όλους τους τομείς. Διαθέτει νέα υβριδικά συστήματα κίνησης με αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία περίπου 100 km, ενώ είναι ανασχεδιασμένο τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά, με νέο digital cockpit και οθόνη 15 ιντσών για το σύστημα infotainment.

Το επανασχεδιασμένο εμπρός μέρος φιλοξενεί τη νέα μάσκα με τα LED φωτιστικά σώματα, ενώ προαιρετικά μπορεί κανείς να επιλέξει και προβολείς IQ.LIGHT HD Matrix με 38.400 multi-pixel LEDs. Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του μια σειρά από αναβαθμισμένα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης, ενώ και το επίπεδο άνεσης είναι εξελιγμένο, με τα καθίσματα να προσφέρουν λειτουργία μασάζ.

Για πρώτη φορά η Volkswagen ανέλυσε την γκάμα κινητήρων του νέου Tiguan, το οποίο θα διαθέτει 8 διαφορετικά κινητήρια σύνολα που θα είναι ήπια υβριδικά 48V (eTSI), plug-in hybrid (eHybrid), turbo βενζίνης (TSI) και turbo diesel (TDI). Δύο νέες MHEV εκδόσεις 1,5 L θα είναι άμεσα διαθέσιμες για παραγγελία, με απόδοση 130 PS και 150 PS, όπως και ο 2λιτρος turbo diesel κινητήρας 2.0 TDI με 150 PS.

Και τα τρία συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων (DSG), που μεταδίδει την κίνηση στους εμπρός τροχούς. Τα υπόλοιπα 5 κινητήρια σύνολα, μεταξύ των οποίων οι 2 PHEV εκδόσεις αλλά και οι τετρακίνητες, θα λανσαριστούν το 2024.

Από πλευράς εξοπλισμού, το νέο Tiguan θα είναι διαθέσιμο στην αγορά της Γερμανίας σε τέσσερις εκδόσεις, τις Tiguan, Life, Elegance και R-Line. Όλες τους είναι ήδη διαθέσιμες για παραγγελία με τα τρία κινητήρια σύνολα που προαναφέρθηκαν.

Στη βασική έκδοση Tiguan περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, Digital Cockpit, οθόνη 12,9 ιντσών για το σύστημα infotainment, πολλαπλοί αερόσακοι, αυτόματο σύστημα κλιματισμού, θύρες φόρτισης USB-C, μαύρες μπάρες οροφής και πολλά συστήματα υποβοήθησης όπως Side Assist, Front Assist, σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας, κάμερα οπισθοπορείας με σύστημα Rear View και ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών.

Στην επόμενη έκδοση Life συναντά κανείς επιπλέον σύστημα Climatronic τριών ζωνών (Air Care), άνετα καθίσματα εμπρός, σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης Park Assist Plus, adaptive cruise control, ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες, ζάντες αλουμινίου Venezia 17 ιντσών, App Connect (με ασύρματη ενσωμάτωση Apple και Android) και πλευρικό φωτισμό περιβάλλοντος.

Η Elegance προσθέτει επιπλέον προβολείς LED Plus με οριζόντια μπάρα LED και στις δύο άκρες του αμαξώματος, καθίσματα ergoActive εμπρός με λειτουργία μασάζ και επένδυση microfleece, ηλεκτρικά ανοιγοκλειόμενη θύρα πορτμπαγκάζ, ασημένιες μπάρες οροφής, φιμέ πίσω τζάμια και ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών.

Τέλος, το κορυφαίο εξοπλιστικό επίπεδο R-Line διαθέτει ακόμα R-Line σχεδίασης προφυλακτήρες, σπόιλερ οροφής και πλαϊνά πάνελ, εσωτερικό R-Line με σπορ καθίσματα και ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών, ενώ μπορεί να προστεθεί και προαιρετικό πακέτο Black Style που περιλαμβάνει μαύρους τροχούς 19 ιντσών, μαύρες γυαλιστερές λωρίδες στα παράθυρα και μαύρα καπάκια καθρεπτών.

Οι τιμές των εκδόσεων του νέου Tiguan στην αγορά της Γερμανίας έχουν ως εξής:

ΕΚΔΟΣΗTIGUANLIFEELEGANCER-LINE
1.5 eTSI 130 PS DSG36.600 €39.045 €--
1.5 eTSI 150 PS DSG-41.040 €45.910 €47.185 €
2.0 TDI 150 PS DSG41.025 €43.470 €48.340 €49.615 €

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Volkswagen Tiguan R: Πλησιάζει η πιο ισχυρή έκδοση του γερμανικού SUV

Η τιμή του νέου Volkswagen T-Cross στη Γερμανία (πίνακας - εκδόσεις)

Test Drive: Volkswagen Amarok 3.0 TDI V6 240PS 4ΜΟΤΙΟΝ - Δοκιμάζουμε το σκληροτράχηλο pick-up