Απέτυχε η συμφωνία εξαγοράς τής SsangYong Motor


Με επίσημη ανακοίνωσή της, η SsangYong Motor γνωστοποίησε ότι δεν ευοδώθηκαν οι συνομιλίες και η διαπραγμάτευση για την εξαγορά της από την Edison Motors.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 30/3/2022

Η SsangYong Motor αναζητά αγοραστή ή στρατηγικό επενδυτή τα τελευταία χρόνια για να μπορέσει να συνεχίσει την επιχειρηματική πορεία της. Η νοτιοκορεατική εταιρεία, το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε ξεκινήσει συνομιλίες με την Edison Motors, μια νεοσύστατη εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών φορτηγών της χώρας, για να καταλήξουν σε συμφωνία εξαγοράς της πρώτης.

Ωστόσο, η διαδικασία δεν τελεσφόρησε, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της SsangYong Motor επειδή η Edison Motors δεν συμφώνησε να πληρώσει έγκαιρα τα 274,3 δισεκατομμύρια γουόν (περίπου 201 εκατομμύρια ευρώ) που ζήτησε η πρώτη για την εξαγορά της.

Οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν στις αρχές του έτους όταν η Edison Motors, η οποία ιδρύθηκε το 2017, τέθηκε επικεφαλής ενός επιχειρηματικού σχήματος με σκοπό να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της SsangYong Motor. Θυμίζουμε ότι ο τωρινός ιδιοκτήτης αυτής είναι η ινδική Mahindra & Mahindra η οποία κατέχει το 75% των μετοχών από το 2010.   

Η αρχική συμφωνία στην οποία είχαν καταλήξει οι δύο πλευρές προέβλεπε να καταθέσει η Edison Motors τα χρήματα ως τις 25 Μαρτίου τρέχοντος έτους. Ωστόσο, αυτό δεν έγινε εμπρόθεσμα αναγκάζοντας τους υπεύθυνους της SsangYong Motor να την ακυρώσουν. Μάλιστα, η Edison Motors είχε προκαταβάλει το 10% του συνολικού ποσού όταν υπεγράφη η αρχική συμφωνία.