Από τη Βραζιλία το νέο SUV της Fiat


H Fiat προετοιμάζει την επάνοδό της στην κατηγορία των SUV, με τις πρώτες πληροφορίες να θέλουν το ιταλικό τετράτροχο να έχει αποκτήσει σάρκα και οστά στη μακρινή Βραζιλία.

  • 7/9/2020

Πυκνώνουν οι φήμες που θέλουν τη Fiat να επιστρέφει και μάλιστα σύντομα στην κατηγορία των οχημάτων ελευθέρου χρόνου, τα γνωστά σε όλους SUV.

Μάλιστα, το επικρατέστερο σενάριο θέλει τη νέα πρόταση των Ιταλών να εξελίσσεται στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού και ειδικότερα στη Βραζιλία, όπου τα πρώτα πρωτότυπα αντίτυπα του αυτοκινήτου έχουν ήδη κατασκευαστεί.   

Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, το νέο SUV της Fiat θα βασίζεται στο pickup ονόματι Toro, το οποίο προσφέρεται ήδη στην τοπική αγορά και διακρίνεται για τον ελκυστικό σχεδιασμό του.

Το Fiat Toro παράγεται στην επαρχία Pernambuco στη Βραζιλία, δίπλα στα Jeep Renegade και Compass. Εκεί θα κατασκευάζεται και το νέο SUV της ιταλικής φίρμας, καλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο τη ζήτηση στις αγορές της Νοτίου Αμερικής.

Πέρα από τον εντυπωσιακό σχεδιασμό του, το νέο SUV της Fiat θα διακρίνεται και για τις επιβλητικές διαστάσεις, με το μήκος του να αγγίζει τα 5,0 μέτρα.

Σε ό,τι αφορά στην παραγωγή του, αυτή αναμένεται  να ξεκινήσει στο τέλος της επόμενης χρονιάς, χωρίς ωστόσο να έχει ξεκαθαριστεί μέχρι σήμερα αν θα υπάρξει και ευρωπαϊκή εκδοχή του αυτοκινήτου ή η συγκεκριμένη πρόταση θα απευθυνθεί μόνον στις αγορές της Λατινικής Αμερικής, κάτι που είναι και το πιο πιθανόν.

Να θυμίσουμε ότι και η VW τρέχει ένα ανάλογο project, καθώς το πολυαναμενόμενο Nivus αποτελεί γέννημα-θρέμμα της Βραζιλίας, απ’ όπου και θα ταξιδέψει για την ευρωπαϊκή αγορά.