VW Nivus 2021: Στη γραμμή παραγωγής το coupe SUV


Ξεκίνησε στη Βραζιλία η παραγωγή του νέου μικρού SUV της VW, η ευρωπαϊκή έκδοση του οποίου αναμένεται μέσα στην επόμενη χρονιά.

  • 16/6/2020

Στη γραμμή παραγωγής βρίσκεται πλέον το VW Nivus, ένα αστικών διαστάσεων SUV που υιοθετεί με επιτυχία τις σχεδιαστικές προδιαγραφές ενός τετράθυρου coupe.

To VW Nivus σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε στη Λατινική Αμερική, αξιοποιώντας την πλατφόρμα πάνω στην οποία βασίζονται τα VW Polo και T-Cross.

H εμπορική του διάθεση θα ξεκινήσει από την Βραζιλία όπου και κατασκευάζεται, ωστόσο, μέσα στο 2021 θα περάσει τον Ατλαντικό με σκοπό να εγκατασταθεί στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Για την ακρίβεια, η ευρωπαϊκή εκδοχή του αυτοκινήτου θα κατασκευάζεται στην Ισπανία, σε εγκαταστάσεις της Seat, με σκοπό να γίνει διαθέσιμο και στη γηραιά ήπειρο το δεύτερο εξάμηνο του 2021.

Η ιδιαιτερότητα του VW Nivus προκύπτει από τον σχεδιασμό του καθώς σε επίπεδο τεχνικών προδιαγραφών δεν θα διαφοροποιείται από το παράδειγμα του μέχρι σήμερα γνωστού T-Cross.

Μένει παρόλα αυτά να αποδειχθεί αν το VW Nivus θα είναι αυτό που θα πυροδοτήσει μια περιορισμένης έκτασης αναβάθμιση στα Polo και T-Cross και θα επιβάλλει την υιοθέτηση ήπιων υβριδικών κινητήριων συνόλων.

Όλα αυτά αναμένεται να γίνουν γνωστά σε περίπου έναν χρόνο, όταν και το ευρωπαϊκών προδιαγραφών VW Nivus θα έχει ανοίξει τα χαρτιά του αποτελώντας επί της ουσίας την προσιτή επιλογή στην υποκατηγορία των coupe SUV.