Όταν ο Elon Musk... δειγμάτιζε την Tesla στην Apple


Αν προχωρούσε η συμφωνία θα μιλούσαμε για ένα από τα μεγαλύτερα deal στην ιστορία των επιχειρήσεων.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: Twitter
  • 24/12/2020

Ο Elon Musk πέρα από όλα τα άλλα είναι μαιτρ στο χειρισμό των social media και γνωρίζει πολύ καλά να προσελκύει το ενδιαφέρον. Αυτό έκανε και με το τελευταίο tweet του που αποκάλυψε την προσπάθειά του να πουλήσει την Tesla. H κίνηση αυτή είχε γίνει όταν η εταιρεία του εξέλισσε το βασικό της μοντέλο, το Model 3 και καιγόταν για μετρητά.

Έτσι απευθύνθηκε στην Apple και πιο συγκεκριμένα στον επικεφαλής της Tim Cook, προκειμένου να συζητήσει το ενδεχόμενο της πώλησης με ένα τίμημα που ανερχόταν περίπου σε 60 δισεκατομμύρια ευρώ. Που σημειωτέων είναι περίπου το 1/10 της τρέχουσας χρηματιστηριακής αξίας της μάρκας που φτάνει τα 650 δις δολάρια.

Η προσπάθεια αυτή δεν προχώρησε ποτέ πολύ απλά γιατί ο Tim Cook αρνήθηκε να καθοριστεί συνάντηση, οπότε δεν προέκυψε και η δυνατότητα να γίνει η οποιαδήποτε διερεύνηση. Ποιος ξέρει, ίσως ο Tom Cool να ήξερε ή να έβλεπε κάτι παραπάνω.

Η Apple πάντως δεν σχολίασε το tweet του Musk, ενώ το ίδιο έκανε και η Tesla. Γεγονός είναι πως η Apple επανήλθε με το πρότζεκτ Titan της, που αφορά την παρουσίασε ενός πλήρως ηλεκτρικού αυτοκινήτου το 2024. Το οποίο θα διαθέτει τόσο μια νέα σχεδίαση μπαταριών όσο και προηγμένη τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης.