Από τους αγώνες στους δρόμους: Το νέο Peugeot 508 έρχεται και με έκδοση PSE (video)


Το teaser video που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Γάλλοι φέρνει ευχάριστα νέα, καθώς η «καυτή» παραλλαγή των 360 PS διατηρείται και στο facelift μοντέλο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 22/2/2023

Η ώρα του νέου Peugeot 508 έφτασε. Η γαλλική εταιρεία δημοσίευσε teaser video για την facelift έκδοση του μοντέλου, η οποία θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου σε αμάξωμα sedan, station wagon αλλά και στην έκδοση PSE!

Η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο μπορεί και να συνιστά έκπληξη. Στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου, πληροφορίες από την Γαλλία ανέφεραν ότι η ισχυρή plug-in υβριδική έκδοση Peugeot Sport Engineered του κινητήρα 1,6 L με τους δύο ηλεκτροκινητήρες, που αποδίδει 360 PS και 520 Nm θα καταργηθεί.

Οι Γάλλοι υποστήριζαν ότι ο λόγος της «απόσυρσής» της ήταν επειδή δεν είχε την αναμενόμενη ανταπόκριση στην αγορά. Ωστόσο, το teaser video που κυκλοφόρησε πριν από λίγες ώρες, δεν δημοσιεύτηκε μόνο στον επίσημο λογαριασμό της Peugeot σε Twitter και YouTube, αλλά και σε αυτόν της Peugeot Sport στο Twitter.

Επιπλέον, ένα εκ των τριών hashtags αφορούσε την έκδοση PSE, με τα άλλα δύο να παραπέμπουν στη sedan και στην Station Wagon. Αλλά και το ίδιο το video από μόνο του, ήταν ενδεικτικό.

Η δράση ξεκινά στα γκαράζ μιας πίστας, με τους μηχανικούς να ετοιμάζονται να υποδεχθούν το νέο 508, από το οποίο δε βλέπουμε τίποτα. Ή, πιο σωστά, βλέπουμε μόνο για μια στιγμή τις δαγκάνες των φρένων που γράφουν Peugeot Sport Engineered και στη συνέχεια την άσφαλτο της πίστας, στην είσοδο του pitlane.

Σχεδιαστικά, γνωρίζουμε ότι οι περισσότερες αναβαθμίσεις θα υπάρχουν στο εμπρός μέρος, συμπεριλαμβάνοντας, μεταξύ άλλων, το νέο σήμα και επανασχεδιασμένα φώτα, όπως θα συμβαίνει και στο πίσω μέρος. Ανανεωμένο περιμένουμε και το εσωτερικό, ενώ μένει να εξακριβωθεί αν θα προστεθεί mild hybrid έκδοση στη γκάμα των κινητήρων.