Αποκαλύφθηκε και εντυπωσιάζει το νέο Renault Kiger


To νέο, μικρό SUV της Renault αποτελεί γεγονός, βάζοντας πλώρη για την αγορά της Ινδίας, όπου η γαλλική φίρμα διαθέτει ήδη μια ισχυρή παρουσία.

  • 28/1/2021

Ένα νέο πολλά υποσχόμενο SUV πόλης αποκάλυψε η Renault μετά από μια σειρά αινιγματικών φωτογραφιών που είχαν δει το φως της δημοσιότητας.

Ο λόγος για το Renault Kiger, το οποίο εξελίχθηκε για τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της ινδικής αγοράς, κερδίζοντας τις εντυπώσεις με τον σύγχρονο σχεδιασμό του και τις άκρως ανταγωνιστικές προδιαγραφές του.

Με μήκος που δεν ξεπερνά τα 4,0 μέτρα, το Renault Kiger τοποθετείται στην ευρύτερη κατηγορία των SUV πόλης εξασφαλίζοντας λύσεις τόσο σε εκείνους που αναζητούν μια προσιτή και ευέλικτη πρόταση όσο και σε εκείνους που διεκδικούν από μια συμπαγών διαστάσεων πρόταση την πρακτικότητα και την ευρυχωρία.

Για του λόγου το αληθές, το γαλλικό SUV προσφέρει χώρο αποσκευών 405 λίτρων, πλήθος μικροαποθηκευτικών χώρων στο εσωτερικό και φίλτρο καμπίνας ικανό να συγκρατεί μικροσοματίδια μεγέθους 2,5 PM.

Για την κίνηση του Renault Kiger έχει επιστρατευθεί ένα ατμοσφαιρικό σύνολο βενζίνης χωρητικότητας 1,0 λίτρου, το οποίο αποδίδει 72 ίππους.

Αυτή ωστόσο δεν αποτελεί τη μοναδική επιλογή στην γκάμα του αυτοκινήτου, καθώς υπάρχει και η υπερτροφοδοτούμενη εκδοχή του ίδιου κινητήρα, η οποία φτάνει τους 100 ίππους.

Στην τελευταία περίπτωση, μάλιστα, προσφέρεται και η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα στο μηχανικό κιβώτιο των πέντε σχέσεων και σε μια CVT μονάδα συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης.     

Ανάλογες επιλογές είχαν πραγματοποιηθεί πρόσφατα και στην περίπτωση του του Nissan Magnite, ενός εξίσου ελκυστικού SUV πόλης το οποίο εξελίχθηκε με σκοπό να ριχτεί στη μάχη της ινδικής αγοράς.

Διαβάστε ακόμα:

Τρία νέα υβριδικά μοντέλα για τη Renault

Από 4.633 ευρώ το Nissan Magnite!