Από 4.633 ευρώ το Nissan Magnite!


Το νέο μικρό SUV της Nissan είναι έτοιμο να ξεκινήσει την εμπορική πορεία του στην μακρινή αγορά της Ινδίας, με τιμή που κάνει τους ανταγωνιστές του να χάσουν τον ύπνο τους.

  • 9/11/2020

To Nissan Magnite σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε στην Ιαπωνία με σκοπό να πρωταγωνιστήσει στις αναπτυσσόμενες αγορές του πλανήτη, αρχής γενομένης από εκείνη της Ινδίας, η οποία μέσα στο επόμενο διάστημα πρόκειται να υποδεχθεί το ιαπωνικό SUV τσέπης.

Με μήκος που δεν υπερβαίνει τα τέσσερα μέτρα και τον χιλιάρη turbo κινητήρα βενζίνης να συνδυάζεται είτε με μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων είτε με αυτόματο συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης, το Nissan Magnite δείχνει έτοιμο να ακολουθήσει μια διεθνή καριέρα, κατακτώντας αγορές όπως αυτή της γηραιάς ηπείρου.

Άλλωστε οι προδιαγραφές του το κατατάσσουν σε μια από τις δημοφιλέστερες κατηγορίες της ευρωπαϊκής αγοράς και δείχνουν αν μη τι άλλο ικανές να υποστηρίξουν την παρουσία του στους δρόμους της γηραιάς ηπείρου.

Πέρα, λοιπόν, από την ικανότητά του να κινείται εκτός δρόμου -η απόσταση από το έδαφος φτάνει τα 20,5 εκατοστά-, το Nissan Magnite διαθέτει έναν μακροσκελή κατάλογο εξοπλισμού, ο οποίος με ελάχιστες προσθήκες θα μπορούσε να συναντήσει τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του προηγμένου συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, το οποίο υποστηρίζεται από μια έγχρωμη οθόνη αφής 8 ιντσών.

Η μεγαλύτερη και η πιο ευχάριστη έκπληξη, ωστόσο, σχετίζεται με την τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθήσει η Nissan στην περίπτωση του Magnite. Λίγες ημέρες πριν την επίσημη έναρξη των πωλήσεών του, διέρρευσαν οι τιμές των εκδόσεών του.

Ακολουθείστε το CAR AND DRIVER στο GOOGLE NEWS για να μαθαίνετε πρώτοι τις ειδήσεις που αξίζουν

Ειδικότερα η ατμοσφαιρική έκδοση βενζίνης του 1,0 λίτρου θα έχει αφετηρία τα 4.633 ευρώ, ενώ εκείνη που θα εφοδιάζεται με την υπερτροφοδοτούμενη εκδοχή του τρικύλινδρου μοτέρ θα κοστίζει 8.000 ευρώ.

Δείτε τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο www.caranddriver.gr

Φυσικά μιλάμε για την αγορά της Ινδίας, ωστόσο, και για τα δικά μας-ευρωπαϊκά δεδομένα ένα αστικών διαστάσεων SUV με τιμή 10.000-12.000 ευρώ και τις προδιαγραφές της κορυφαίας έκδοσης του Magnite θα μπορούσε να αλλάξει τον χάρτη της κατηγορίας.