Αποκαλύφθηκε στη Ρωσία το ανανεωμένο Dacia Duster;


Mε τα σήματα της Renault και εμφανή τα σημάδια της σχεδιαστικής αναβάθμισης, το Dacia Duster δεύτερης γενιάς είναι έτοιμο να ξεκινήσει την εμπορική πορεία του στη ρωσική αγορά.

  • 15/12/2020

Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά συνηθίζει να λέει ο σοφός ελληνικός λαός και δεν υπήρχε καμία αμφιβολία ότι πίσω από τα δημοσιεύματα που ήθελαν το Dacia Duster να ανανεώνεται και μάλιστα σύντομα υπήρχε η ιδέα της σχεδιαστικής αναβάθμισης του δημοφιλούς SUV.

Η ανανέωση για το Dacia Duster περνά όπως όλα δείχνουν από τη Ρωσία όπου και αποκαλύφθηκε η δεύτερη γενιά του αυτοκινήτου –μέχρι σήμερα στις προθήκες της Dacia-Renault παρέμενε η πρώτη γενιά- με εμφανή τα σημάδια που άφησε πίσω της η προσπάθεια των Γάλλων το σκληροτράχηλο όχημα ελευθέρου χρόνου να αποκτήσει μια πιο σύγχρονη και ελκυστική εικόνα.

Οι αλλαγές σε σχέση με το Dacia Duster που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα εντοπίζονται στο μπροστινό τμήμα του αυτοκινήτου και ειδικότερα στους προβολείς, οι οποίοι με τη βοήθεια των φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας LED χωρίζονται σε δύο τμήματα.

Ανασχεδιασμένος είναι και ο μπροστινός προφυλακτήρας όπως άλλωστε και η κεντρική εισαγωγή αέρα. Νέα στοιχεία στον σχεδιαστικό κώδικα του Dacia Duster αποτελούν τα πλαστικά προστατευτικά που έχουν τοποθετηθεί στο κάτω μέρος των θυρών συγκεκριμένων εκδόσεων εξοπλισμού.

Σε αντίθεση με το μπροστινό τμήμα, το πίσω δεν έχει διαφοροποιηθεί σημαντικά αφήνοντας ερωτηματικά για τον αν η ρωσική εκδοχή του Dacia Duster θα αποτελέσει τον οδηγό για την ανανέωση του αυτοκινήτου και στις υπόλοιπες αγορές της γηραιάς ηπείρου.

Άλλωστε μη έχοντας εικόνα για το εσωτερικό του αυτοκινήτου, τα όποια συμπεράσματα μπορεί να βγάλει κανείς για την παρουσία του Dacia Duster στη Δυτική Ευρώπη τα αμέσως επόμενα χρόνια είναι παρακινδυνευμένη.

Δεν είναι λίγοι πάντως εκείνοι που έχουν αρχίσει να μιλούν ακόμα και για την τρίτη γενιά του αυτοκινήτου, η οποία σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν διαθέτει ανάμεσα στις προδιαγραφές της σύστημα τετρακίνησης, γνωρίζοντας βέβαια ότι την απουσία ενός κεντρικού διαφορικού μπορεί να υπερκαλύψει η παρουσία ενός ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα, στα πρότυπα των plug-in υβριδικών ή ακόμα και των self charging υβριδικών.  

Διαβάστε ακόμα:

Επίσημο: Τα νέα Dacia Sandero και Logan

Πότε έρχεται στην Ελλάδα το ηλεκτροκίνητο Dacia Spring;