Αποκαλύφθηκε το νέο Nissan X-Trail στην Ιαπωνία – Πότε "πατάει" Ευρώπη;


Οι Ιάπωνες παρουσίασαν το νέο Nissan X-Trail για την εγχώρια αγορά γνωστοποιώντας παράλληλα τις τιμές του μοντέλου σε όλες τις εκδόσεις. 

  • 20/7/2022

To ημερολόγιο έγραφε "Μάρτιος" όταν ένα πακέτο κατασκοπευτικών φωτογραφιών διέρρευσε στο διαδίκτυο και μας έδινε μια πρώτη γεύση από το νέο Nissan X-Trail. Τότε θεωρήσαμε ότι αυτή η διαρροή σημαίνει ότι είμαστε κοντά στην επίσημη αποκάλυψη η οποία όμως τελικά άργησε αρκετά μιας και η Nissan προχώρησε στην παρουσίαση του νέου μοντέλου πριν από λίγες ώρες και αφορά την αγορά της Ιαπωνίας, ενώ σύντομα θα το δούμε και στα μέρη μας.

Θυμίζουμε πως η Nissan κυκλοφορεί ήδη την 4η γενιά του X-Trail στην Αμερική με την ονομασία Rogue από την άνοιξη του 2020, ενώ στην Κίνα είναι διαθέσιμο εδώ και έναν χρόνο. Η Ευρώπη μπήκε τελευταία στη λίστα αναμονής αφού οι Ιάπωνες θέλησαν να δουλέψουν περισσότερο πάνω σε συγκεκριμένους τομείς ώστε να συμβαδίσει το αυτοκίνητο με τα κριτήρια της Γηραιάς Ηπείρου.

Το πιο σημαντικό στοιχείο της νέας πρότασης βρίσκεται κάτω από το καπό και αφορά το σύστημα τετρακίνησης e-4ORCEστην εξελιγμένη του μορφή. Αυτό σημαίνει ότι ο τετρακύλινδρος κινητήρας του 1,5 lt λειτουργεί ουσιαστικά ως γεννήτρια για να στέλνει ενέργεια στους δύο ηλεκτροκινητήρες και στη συνέχεια η δύναμη να περνάει στην άσφαλτο μέσω των 4 τροχών (AWD).

Έτσι η ΜΕΚ μπορεί να λειτουργεί συνεχώς μέσα σε ένα συγκεκριμένο εύρος στροφών επιτρέποντας στο Nissan X-Trail να κινείται με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, με χαμηλά επίπεδα εκπομπής CO2 αλλά και με χαμηλά επίπεδα θορύβου, διατηρώντας την ησυχία της καμπίνας.

Στη βασική του έκδοση το Nissan X-Trail προσφέρεται με 2WD χρησιμοποιώντας τον ίδιο κινητήρα αλλά με τους ηλεκτροκινητήρες να απουσιάζουν. Την ίδια στιγμή προσφέρεται η επιλογή για δύο ή τρεις σειρές καθισμάτων, με τη δεύτερη να είναι διαθέσιμη μόνο στην τετρακίνητη έκδοση.

Στο εσωτερικό του έχουμε δύο οθόνες των 12,3 ιντσών, για τον πίνακα οργάνων και το Σύστημα Πολυμέσων, ενώ υπάρχει και η επιλογή για προθήκη head-up display των 10,8 ιντσών.

Οι τιμές που ανακοινώθηκαν για την ιαπωνική αγορά ξεκινούν από τις 32.000€ για την AWD έκδοση και από τις 22.600€ για την 2WD. Τις επόμενες εβδομάδες το Nissan X-Trail αναμένεται να παρουσιαστεί και για την ευρωπαϊκή αγορά όπου και θα μάθουμε ακόμα περισσότερα στοιχεία για την πρόταση.