Αποκαλύφθηκε το νέο παγκόσμιο SUV της Volkswagen


Ονομάζεται Nivus και με αφετηρία την Βραζιλία φιλοδοξεί να κατακτήσει τις αγορές του πλανήτη αποτελώντας το νέο παγκόσμιο SUV της Volkswagen.

  • 28/5/2020

Η στιγμή που πολλοί περίμεναν έφτασε. Η Volkswagen αποκάλυψε ένα νέο SUV το οποίο κάνει πιο προσιτό το όνειρο της απόκτησης ενός οχήματος ελευθέρου χρόνου που παντρεύει τον περιπετειώδη χαρακτήρα με τις σχεδιαστικές γραμμές ενός τετράθυρου coupe.

Ο λόγος για το Volkswagen Nivus, ένα «παγκόσμιο» αυτοκίνητο το οποίο θα ξεκινήσει την καριέρα του από την Λατινική Αμερική, όπου και θα παράγεται. Με καταγωγή από την Βραζιλία, το Nivus υιοθετεί αρκετά από τα σχεδιαστικά και όχι μόνο γονίδια του T-Cross, όντας παρόλα αυτά μεγαλύτερο σε μήκος και διαθέτοντας μικρότερο ύψος.

Για την ακρίβεια το συνολικό μήκος του Nivus φτάνει τα 4,27 μέτρα και το ύψος τα 1,49 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο των 2,57 μέτρων «φωτογραφίζει» την MQB A0 πλατφόρμα πάνω στην οποία βασίζονται όλα τα supermini του γερμανικού ομίλου αυτοκινητοβιομηχανιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο χώρος αποσκευών ξεκινά από τα 417 λίτρα, επίδοση που ενδεχομένως θα μπορούσε να είναι ακόμα καλύτερη αν δεν είχε οριοθετηθεί από την coupe γραμμή της οροφής.

Το Volkswagen Nivus θα γίνει διαθέσιμο στην ευρωπαϊκή αγορά το δεύτερο εξάμηνο του 2021, «φορώντας» τους ήδη γνώριμους κινητήρες χαμηλού κυβισμού που η γερμανική φίρμα διαθέτει στο οπλοστάσιό της.

Διαβάστε επίσης:

Για όσους ονειρεύονται ένα νέο VW Scirocco

Ξεκίνησαν οι δοκιμές εξέλιξης για το VW Tiguan Coupe