Αποκάλυψη για το αλβανικό supercar των 1,2 εκατ. ευρώ (photos-video)


To Arrera TSX θα κατασκευαστεί σε 50 μονάδες και θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις. Τη νόμιμη για τον δρόμο S6 και την SB9 που προορίζεται για χρήση σε πίστα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ARRERA AUTOMOBILI
  • 1/2/2024

Ήταν δίκαιο κι έγινε πράξη. Η αλβανική Arrera Automobili τήρησε την υπόσχεσή που έδωσε τον περασμένο Νοέμβριο και παρουσίασε πριν απο μερικές ημέρες το πρωτότυπο του δικού της hypercar, εντάσσοντας την Αλβανία στην παγκόσμια σκηνή της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Πρόκειται για το Arrera TSX, σχεδιασμένο από τον CEO της εταιρείας, Qendrim Thaqi, το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, αποτελεί τον τέλειο συνδυασμό δρόμου και πίστας. Προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, την S6, η οποία είναι νόμιμη για τον δρόμο, και την SB9, που προορίζεται αποκλειστικά για την πίστα.

Το σασί είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ανθρακόνημα και το πλαϊνό μέρος του φέρει το μακρύτερο πάνελ ανθρακονήματος που έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ σε αυτοκίνητο παραγωγής παγκοσμίως, όπως αναφέρει η Arrera, με μήκος 3,24 m. Χάρη στην εκτεταμένη χρήση του, το βάρος του Arrera TSX δεν ξεπερνά τα 1.250 kg. Έχει μήκος 4.898 mm, ύψος 1.100 mm και πλάτος 1.967 mm.

Κάτω από το κάλυμμα κρύβεται ένας twin turbo κινητήρας V6 χωρητικότητας 3,0 L, που έχει σχεδιαστεί, εξελιχθεί και κατασκευαστεί από την ίδια την Arrera, με γνώμονα τη βέλτιστη απόδοση με τη χρήση βιοκαυσίμων. Άλλωστε, οι Αλβανοί υποστηρίζουν ότι στόχος τους είναι η μείωση των εκπομπών CO2 και κρίνουν την εγκατάλειψη των θερμικών κινητήρων μη απαραίτητη. Όσο για τις επιδόσεις του, αποδίδει 660 PS και 720 Nm στην έκδοση S6, και 950 PS και 1.100 Nm στην SB9. Η ισχύς μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου 7 σχέσεων, στην πρώτη περίπτωση, κι ενός σειριακού κιβωτίου με 6 σχέσεις, στη δεύτερη.

Στην αγωνιστική εκδοχή του TSX, οι αεροδυναμικές προσθήκες, δηλαδή η μπροστινή και πίσω αεροτομή, το επίπεδο πάτωμα κι ο διαχύτης στο πίσω μέρος, επιτρέπουν στο μοντέλο να παράγει έως και 2.000 kg κάθετης δύναμης στα 375 km/h, που είναι κι η τελική του ταχύτητα.

Σύμφωνα με την αυτοκινητοβιομηχανία, οι παραγγελίες για το TSX S6 έχουν ξεκινήσει, με καθεμία από τις 50 μονάδες που θα κατασκευαστούν συνολικά να κοστίζει 1.288.888 ευρώ. Η έναρξη της παραγωγής και των παραδόσεων έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους.

Δείτε την αποκάλυψη του μοντέλου στο κανάλι Radiotelevizioni 21:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι Ταλιμπάν ετοιμάζονται για τις 24 ώρες του Le Mans (video)

Αυτό το hypercar κοστίζει μόλις 35.000 ευρώ, υπάρχει όμως ένα «αλλά» (photos)

Έρχεται σύντομα το hypercar της Red Bull - Πιθανή κι η έκδοση για τον δρόμο (video)