Αποκάλυψη για το νέο Mini Countryman S ALL4 - Τετρακίνηση με 218 PS (photos)


Η MINI τράβηξε το κάλυμμα από το νέο Countryman S ALL4 με ήπιο υβριδικό σύστημα 48V το οποίο παρέχει παρέχει στιγμιαία αύξηση ισχύος κατά 19 PS.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Bernhard Filser - BMW Media
  • 22/11/2023

Λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη του John Cooper Works Countryman, η MINI παρουσίασε και την έκδοση που βρίσκεται ένα «σκαλί» κάτω από το πανίσχυρο, θερμικό crossover. Πρόκειται για το Countryman S ALL4, το οποίο έχει προικιστεί με ήπιο υβριδικό σύστημα 48V.

Κάτω από το κάλυμμα κρύβεται το γνωστός τετρακύλινδρος turbo κινητήρας χωρητικότητας 2,0 L, ο οποίος συνοδεύεται από το εν λόγω υβριδικό σύστημα, που υποστηρίζει τις επιδόσεις του οχήματος στις χαμηλές στροφές λειτουργίας του κινητήρα και παρέχει στιγμιαία αύξηση ισχύος κατά 19 PS. Η ισχύς ανέρχεται στα 218 PS και 360 Nm ροπής.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το σύστημα τετρακίνησης ALL4 «βελτιώνει αισθητά την πρόσφυση, την ασφάλεια, την οδηγική ευστάθεια και την ευελιξία,» του νέου Countryman S ALL4, ενώ ο συνδυασμός του με τα γόνατα McPherson μονής άρθρωσης στο μπροστινό μέρος και τον άξονα πολλαπλών συνδέσμων πίσω, προσφέρουν την κλασική αίσθηση go-kart που διακατέχει όλα τα μοντέλα της MINI.

Εκτός αυτού, διαθέσιμη είναι η ημιαυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2 σε διαδρομές με πολλές λωρίδες κυκλοφορίας, όπως για παράδειγμα σε αυτοκινητοδρόμους, επιτρέποντας στον οδηγό να πάρει τα χέρια από το τιμόνι, όταν το όχημα ταξιδεύει με ταχύτητες έως και 60 km/h, με την προϋπόθεση ότι συνεχίζει να έχει τα μάτια στον δρόμο.

Στο κομμάτι του σχεδιασμού, η ΜΙΝΙ έχει ακολουθήσει μια αρκετά μινιμαλιστική προσέγγιση. Στο μπροστινό μέρος δεσπόζει η νέα οκταγωνική μάσκα, ενώ και τα φωτιστικά σώματα έχουν υιοθετήσει μια επίσης αρκετά γεωμετρική εμφάνιση. Περνώντας στο πίσω μέρος, τα κάθετα φώτα τονίζουν τη σπορ διάθεση του Countryman S ALL4.

Τέσσερις διαφορετικές σχεδιαστικές εκδόσεις είναι διαθέσιμες: Essential, Classic, Favoured και John Cooper Works, με την καθεμία να προσφέρει στο crossover διαφορετικά στυλιστικά στοιχεία.

Όσο για το εσωτερικό, στην κεντρική κονσόλα έχει τοποθετηθεί η στρογγυλή οθόνη OLED διαμέτρου 240mm που βρίσκει κανείς σε όλα τα νέα προϊόντα της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Η μονάδα MINI Interaction Unit έχει μεταφερθεί πιο κοντά στον οδηγό, για τον ευκολότερο χειρισμό του συστήματος infotainment.

Προσφέρονται επίσης και τα MINI Experience Modes, μέσω των οποίων ο οδηγός μπορεί να εξατομικεύσει την ατμόσφαιρα μέσα στην καμπίνα, με ήχους, διάφορες λειτουργίες φωτισμού και άλλες ρυθμίσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτή είναι η τιμή του νέου, θερμικού, MINI Countryman στην Ελλάδα

ΜΙΝΙ: Αποκάλυψη για τα νέα, αμιγώς ηλεκτρικά Cooper και Countryman (video-photos)

Μία γραμμή παραγωγής - δύο μάρκες: Δείτε ποιο μοντέλο της MINI «προστίθεται» σε αυτά της BMW