Αποκλειστικό: Η τιμή της νέας Skoda Octavia στην ιταλική αγορά


Η εμπορική πορεία της νέας Skoda Octavia ξεκίνησε στην ιταλική, με τη βασική έκδοση βενζίνης χωρητικότητας 1,5 λίτρων και απόδοσης 150 ίππων να έχει αφετηρία τα 27.250 ευρώ.

  • 27/4/2020

Τη μετάβασή της στην κατηγορία των μεσαίων διαστάσεων sedan και station wagon ολοκλήρωσε η Skoda Octavia, κρίνοντα όχι μόνον από τις διαστάσεις του αμαξώματός της ή τις προδιαγραφές της αλλά και από την τιμή στην οποία διατίθεται η τέταρτη κατά σειρά γενιά της στην ιταλική αγορά.

Η νέα Skoda Octavia έχει αφετηρία στη γείτονα χώρα τα 27.250 ευρώ, τιμή που αντιστοιχεί στην έκδοση βενζίνης του 1,5 λίτρου. Στη συγκεκριμένη διαμόρφωση ο γνώριμος TSI κινητήρας εφοδιάζεται με σύστημα αδρανοποίησης κυλίνδρων και αποδίδει 150 ίππους, ενώ σε επίπεδο εξοπλισμού η έκδοση Executive κυριολεκτικά τα πάντα.

Για τους πιο απαιτητικούς, βέβαια, προσφέρεται και η έκδοση Style, χαρακτηριστικά της οποίας είναι οι ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων μεγέθους 10, 2 ιντσών, το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με οθόνη 10,0 ιντσών, οι αισθητήρες στάθμευσης εμπρός και πίσω, το σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί και άλλα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις ίδιες τεχνικές και εξοπλιστικές προδιαγραφές μοιράζεται και η station wagon έκδοση του αυτοκινήτου, η τιμή της οποίας είναι κατά 1.050 ευρώ υψηλότερη σε σχέση με τη sedan έκδοση της νέας Skoda Octavia.

Αντιστοίχως, οι πετρελαιοκίνητες εκδόσεις του αυτοκινήτου, οι οποίες εφοδιάζονται με έναν δίλιτρο κινητήρα απόδοσης 115 ή 150 ίππων και τιμές που ξεκινούν  από τα 28.200 ευρώ.

Όλοι οι διαθέσιμοι κινητήρες συνδυάζονται έστω και προαιρετικά με το ημιαυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, σε αντίθεση με το σύστημα τετρακίνησης το οποίο δεν προσφέρεται ως επιλογή στη νεοσύστατη γκάμα του αυτοκινήτου.

Διαβάστε επίσης:

Ταξιδεύοντας στην Κρήτη με τη νέα Skoda Octavia

Με υβριδικό σύνολο 1,4 λίτρων και 245 ίππους η νέα Skoda Octavia RS (video)