Απομακρύνεται ο Andy Palmer από την Aston Martin


Σε μια άξαφνη και απρόσμενη κίνηση, η Aston Martin απάλλαξε των καθηκόντων του τον Andy Palmer, τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, και τη θέση του αναμένεται να αναλάβει ο Tobias Moers από τη Mercedes-AMG.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΖ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 25/5/2020

Τα άσχημα οικονομικά αποτελέσματα και η μείωση των πωλήσεων που αντιμετωπίζει η Aston Martin τουλάχιστον τα τελευταία δύο χρόνια, -όπως και η κρίση που έπληξε την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, γενικότερα εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού- έφεραν τη βρετανική εταιρεία σε δύσκολη θέση. Αποτέλεσμα ήταν απομακρυνθεί από τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου αυτής ο κ. Andy Palmer, ο οποίος είχε αναλάβει καθήκοντα CEO τον Οκτώβριο του 2014.

Ο κ. Andy Palmer.
Ο κ. Andy Palmer.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στον βρετανικό Τύπο, τον κ. Palmer αναμένεται να αντικαταστήσει ο κ. Tobias Moers, οποίος θεωρείται ο άνθρωπος που ανέπτυξε σημαντικά τη Mercedes-AMG τα τελευταία επτά χρόνια. Ο κ. Moers ήταν Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της γερμανικής εταιρείας και υπό τις οδηγίες του η AMG εξελίχθηκε σε ό,τι αφορά τη σπορ εικόνα της και τα οικονομικά μεγέθη της.

O κ. Tobias Moers.
O κ. Tobias Moers.

Η νέα εποχή που διαφαίνεται για την Aston Martin ξεκίνησε από τις αρχές του έτους, όταν ο Καναδοεβραίος επιχειρηματίας κ. Lawrence Stroll απέκτησε το 16,7% των μετοχών της εταιρείας και έγινε Εκτελεστικός Πρόεδρος αυτής. Ο κ. Stroll, ο οποίος κατέχει και την ομάδα της Racing Point F1 στη Formula 1, έχει ανακοινώσει ότι θα επανεξεταστούν όλα τα προγράμματα εξέλιξης των μοντέλων και τα επιχειρηματικά σχέδια της εταιρείας.

Επίσης, ο κ. Toto Wolf, ο Τεχνικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος της ομάδας Mercedes-AMG Petronas F1 στον θεσμό, έχει αποκτήσει ποσοστό 4,8% των μετοχών της Aston Martin. Σύμφωνα με αναλυτές, η βρετανική εταιρεία θα έχει σύντομα έντονη συνεργασία με τη Mercedes-AMG αναφορικά με τους κινητήρες και την τεχνολογία που θα χρησιμοποιείται εφεξής στα μοντέλα της.

Διαβάστε, επίσης: Η Aston Martin θέλει να γίνει μία «Βρετανική Ferrari».