Άρχισαν οι παραδόσεις τού Nissan GT-R50 By Italdesign


Οι πρώτοι πέντε πελάτες, από τους συνολικά 50, παρέλαβαν ή πρόκειται να αποκτήσουν σύντομα, επιτέλους, το Nissan GT-R50 By Italdesign το οποίο έχουν παραγγείλει από το 2018.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 3/11/2021

Όπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία, το Nissan GT-R50 By Italdesign έχει αρχίσει να κατασκευάζεται και τα πρώτα αυτοκίνητα βρίσκονται ήδη στα χέρα των ιδιοκτητών τους. 

Η δημιουργία τού ξεχωριστού supercar ανακοινώθηκε το 2018 με σκοπό να εορταστούν τα 50 χρόνια ύπαρξης της έκδοσης Skyline GT-R, της Nissan. Η σύμπραξη της ιαπωνικής εταιρείας με τον ιταλικό οίκο Italdesign ήταν δεδομένο ότι θα είχε ένα μοναδικό αποτέλεσμα αναφορικά με το στυλ και την ποιότητα κατασκευής.

Η λίστα για τις παραγγελίες «άνοιξε» τον Δεκέμβριο εκείνης της χρονιάς (2018) και η ζήτηση ήταν πολύ μεγάλη, παρά το γεγονός ότι είχε ανακοινωθεί ότι θα κατασκευάζονταν μόνο 50 αυτοκίνητα. Έκτοτε, η διαδικασία εξέλιξης και κατασκευής τού GT-R50 By Italdesign καθυστέρησε, όπως και οι παραδόσεις των αυτοκινήτων σε όσους είχαν καταφέρει να αποκτήσουν ένα. 

Η πανδημία του νέου κορωνοϊού επέτεινε την κατάσταση, ωστόσο η διαδικασία πήρε τον δρόμο της, έστω και έπειτα από τρία χρόνια. Όπως ανακοινώθηκε, τα πρώτα πέντε αυτοκίνητα έχουν κατασκευαστεί ήδη και έχουν παραδοθεί στους ιδιοκτήτες τους ή αυτό πρόκειται να γίνει σύντομα.

Όπως είναι αναμενόμενο, καθένα από τα 50 συλλεκτικά οχήματα θα είναι μοναδικό και θα διαμορφωθεί ανάλογα με την επιλογή και το γούστο τού ιδιοκτήτη του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα πρώτα οχήματα είναι εμπνευσμένο από το πρωτότυπο GT-R που παρουσιάστηκε το 1972 τόσο σε ό,τι αφορά στην τελική σχεδίασή του όσο και στο χρώμα του αμαξώματος. Αυτό είναι το πράσινο που ονομάζεται «Verde Kenmeri» και δημιουργήθηκε αποκλειστικά για το συγκεκριμένο όχημα και στην ίδια απόχρωση με αυτή του πρωτότυπου.

Όλα τα οχήματα θα είναι χειροποίητα και θα κατασκευαστούν στις εγκαταστάσεις τής Italdesign οι οποίες βρίσκονται στην πόλη Moncalieri, κοντά στο Torino. Θυμίζουμε ότι το Nissan GT-R50 By Italdesign βασίζεται στο μοντέλο παραγωγής GT-R Nismo, έχει τον χωρητικότητας 3,8 λίτρων V6 υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα τής ιαπωνικής εταιρείας ο οποίος (για την περίσταση) αποδίδει μέγιστη ισχύ 721 PS/7.100 rpm και μέγιστη ροπή 780 Nm/3.600-5.600 rpm. 

Σε σύγκριση με αυτόν στο GT-R Nismo τού 2020, η μέγιστη ισχύς είναι αυξημένη κατά 121 PS και η μέγιστη ροπή κατά 128 Nm, αντιστοίχως. Η τιμή για καθένα από τα 50 συλλεκτικά οχήματα έχει οριστεί τουλάχιστον στα 990.000 ευρώ.