Άρχισε η κατασκευή της νέας Bentley Flying Spur


H Bentley ξεκίνησε την παραγωγή της καινούργιας Flying Spur, στο εργοστάσιο του Crewe όπου βρίσκεται η έδρα της. Οι πρώτες παραδόσεις στους πελάτες της θα γίνουν στις αρχές του 2020.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 17/10/2019

Η τρίτη «γενιά» της Flying Spur μπήκε σε διαδικασία παραγωγής έπειτα από χρόνια εξέλιξης και εξαντλητικών δοκιμών, ώστε να πληροί τα στάνταρ της Bentley αλλά και τις απαιτήσεις των πελατών της. Το καινούργιο Grand Tourer της βρετανικής εταιρείας είναι καινούργιο σχεδόν σε κάθε τομέα του, τόσο μηχανολογικά όσο και σε ό,τι αφορά τις σύγχρονες τεχνολογίες που διαθέτει στον εξοπλισμό του.

Οι άνθρωποι της Bentley την θεωρούν ως το πιο προηγμένο όχημα που έχουν δημιουργήσει ως τώρα. Όπως δήλωσε ο κ. Peter Bosch, μέλος του Συμβουλίου Παραγωγής της εταιρείας, το καινούργιο μοντέλο είναι ό,τι πιο σύγχρονο αυτή έχει να επιδείξει. Όπως είπε: «Η νέα Flying Spur είναι ένα άλμα προς τα εμπρός καθώς συνδυάζει κορυφαία τεχνολογία και μοντέρνο υπερπολυτελές εσωτερικό και αμάξωμα. Κάθε όχημα είναι μοναδικό παράδειγμα τέχνης, είναι χειροποίητο και αποτελείται από τα καλύτερα αυθεντικά υλικά που το κάνουν μια αληθινή Bentley. Το αυτοκίνητο, πραγματικά ανταποκρίνεται στον διπλό χαρακτήρα να έχει τις επιδόσεις ενός sports sedan και ταυτόχρονα την ποιότητα μιας λιμουζίνας».

Όπως έγινε γνωστό, μια Flying Spur ολοκληρώνεται σε 84 διαφορετικά στάδια, είναι χειροποίητη στο σύνολό της και για τη δημιουργία της απασχολούνται περίπου 200 εργαζόμενοι. Διαθέτει τον W12 κινητήρα των 6,0 λίτρων ο οποίος έχει βελτιωθεί για να είναι πιο οικονομικός σε κατανάλωση και να εκπέμπει λιγότερους ρύπους και διοξείδιο του άνθρακα. Αποδίδει 635 PS και επιταχύνει το αυτοκίνητο από το 0-100 km/h σε 3,8 sec. Η τελική ταχύτητα του νέου μοντέλου φτάνει τα 333 km/h, ενώ διαθέτει αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη οκτώ σχέσεων.

Μεταξύ άλλων, διαθέτει για πρώτη φορά σε μοντέλο της Bentley ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα τετραδιεύθυνσης το οποίο συνδυάζεται με το επίσης ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα τετρακίνησης και με την ανάρτηση Bentley Dynamic Ride, που διαθέτει ενεργές αντιστρεπτικές ράβδους και ρυθμιζόμενης σκληρότητας πνευματικά στοιχεία. Η ανάρτησή της εξελίχθηκε και ρυθμίστηκε έπειτα από δοκιμές και την πίστα του Nürburgring Nordschleife.