Άρχισε η παραγωγή του Skoda Enyaq iV Coupe


Το Enyaq iV Coupe, η δεύτερη εκδοχή αμαξώματος του αμιγούς ηλεκτροκίνητου μοντέλου της Skoda, άρχισε να βγαίνει από τις γραμμές παραγωγής τού εργοστασίου Mladá Boleslav της τσεχικής εταιρείας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 15/2/2022

Η coupe εκδοχή τού Enyaq iV απευθύνεται σε όσους θέλουν ένα πιο μοντέρνο όχημα, αναφορικά με το στυλ του αμαξώματός του. Το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Skoda (το Enyaq iV SUV) άφησε πολύ καλές εντυπώσεις με την τεχνολογία του, την ευρυχωρία του, και τη διαχείριση της ενέργειάς του.

Αυτά τα στοιχεία αναμένεται να συνοδεύουν και το Enyaq iV Coupe το οποίο θα έχει επιπλέον και το πλεονέκτημα της περισσότερο κομψής εμφάνισης. Τα πρώτα οχήματα αυτής της εκδοχής παρήχθησαν ήδη στο εργοστάσιο της Skoda το οποίο βρίσκεται στην Mladá Boleslav, στις ίδιες γραμμές στις οποίες κατασκευάζεται και η SUV έκδοση του μοντέλου.

Ο ρυθμός παραγωγής τού Enyaq iV Coupe είναι σχετικά μικρός αυτές τις πρώτες ημέρες, ωστόσο σύντομα αυτό θα αλλάξει, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της τσεχικής εταιρείας. Στο προσεχές διάστημα, οι 2.000 εργαζόμενοι στο εργοστάσιο θα κατασκευάζουν –μεταξύ άλλων– 120 οχήματα της συγκεκριμένης έκδοσης του μοντέλου ημερησίως.

Ο κ. Michael Oeljeklaus, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Skoda Auto και υπεύθυνος Παραγωγής και Επιμελητείας, δήλωσε σχετικά: «Πέρυσι, κατασκευάσαμε 50.000 Enyaq iV. Τώρα, κάνουμε το επόμενο βήμα με την έναρξη παραγωγής τού καινούργιου Enyaq iV Coupe. Θα ήθελα να συγχαρώ την ομάδα για την επιτυχημένη ολοκλήρωση της φάσης προετοιμασίας. Είναι μεγάλη τιμή για όλη την ομάδα μας το γεγονός ότι η κατασκευή τής coupe έκδοσης του επιτυχημένου ηλεκτρικού SUV μοντέλου γίνεται στη Mladá Boleslav, στην “καρδιά” της εταιρείας».