Aston Martin DB4 GT: To γαλάζιο διαμάντι των 3,8 εκατομμυρίων δολαρίων


Ένα ακατέργαστο διαμάντι βγαλμένο από την ένδοξη ιστορία της Aston Martin δημοπρατείται στο Λονδίνο στις 9 Δεκεμβρίου, με την εκτιμώμενη αξία του να φτάνει τα 3,8 εκατομμύρια δολάρια.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 19/11/2019

Μια εξαιρετικά σπάνια έκδοση της ούτως ή άλλως εκθαμβωτικής Aston Martin DB4 GT πρόκειται να δημοπρατηθεί στις 9 Δεκεμβρίου στο Λονδίνο από τον οίκο Bonhams, γεγονός που έχει σημάνει κόκκινο συναγερμό σε όλους τους συλλέκτες πολύτιμων ιστορικών αυτοκινήτων.

Το γαλάζιο «διαμάντι» της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας ανήκει σε εκείνη την έκδοση με το αλουμινένιο πλαίσιο και το μικρότερο σε μήκος μεταξόνιο, τροποποιήσεις που περιόρισαν το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου κατά περίπου 90 κιλά.

Μάλιστα τα μόλις εννέα αντίτυπα που κατασκευάστηκαν ποτέ, παράχθηκαν εκτός της γραμμής παραγωγής της Aston Martin DB4 GT εξαιτίας του εξαιρετικά μικρού αριθμού του και της ασυμβατότητας των δομικών προδιαγραφών του.

Για την κίνηση της Aston Martin DB4 GT του 1961 φροντίζει ένας εξακύλινδρος κινητήρας βενζίνης χωρητικότητας 3,0 λίτρων ο οποίος παράγει 300 ίππους και επιτρέπει στο βρετανικό sportscar μιας άλλης εποχής να φτάνει έως και τα 246 χλμ./ώρα.

Ο σημερινός ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου, ο τρίτος στη σειρά, διεκδικεί ένα ποσό  που ξεκινά από τα 2,5 και φτάνει τα 3,8 εκατομμύριο δολάρια, το οποίο δεν θεωρείται υπερβολικό δεδομένης της σπανιότητας του αυτοκινήτου και της άριστη κατάστασης στην οποία βρίσκεται 28 ολόκληρα χρόνια μετά την παραγωγή του.