Σε δημοπρασία η μοναδική Lamborghini Concept S


Ο οίκος δημοπρασιών RM Sotheby's θα δημοπρατήσει στο τέλος του μήνα τη μοναδική Lamborghini Concept S, ένα πρωτότυπο που παρουσιάστηκε το 2005.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ , ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 5/11/2019

Στα μέσα της δεκαετίας του 2000 οι άνθρωποι της Lamborghini ήθελαν να δημιουργήσουν ένα πιο ξεχωριστό μοντέλο από τα τότε υπάρχοντα στην γκάμα της, το οποίο να αποφέρει περισσότερο κύρος και έσοδα για τη εταιρεία. Η ομάδα του Luc Donckerwolke, του επικεφαλής σχεδιασμού της ιταλικής εταιρείας από το 1998, ανέλαβε να δώσει μορφή σε ένα όχημα, το οποίο να βασίζεται στην Gallardo, που να είχε ιδιαίτερο σχήμα.

Το αποτέλεσμα ήταν το πρωτότυπο Concept S το οποίο παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2005. Είχε τη μορφή ενός roadster, με παρμπρίζ χωρισμένο σε δύο μέρη, και θα λανσαριζόταν ως μια πιο ιδιαίτερη εκδοχή της Gallardo Spyder. Το αρχικό πλάνο της Lamborghini ήταν να κατασκευαστούν 100 αριθμημένες μονάδες του μοντέλου, όμως το υψηλό κόστος για την εξέλιξή του ακύρωσε την προσπάθεια. 

Η Lamborghini κατασκεύασε μόνο δύο Concept S. Η μία υπάρχει στο μουσείο της εταιρείας και η δεύτερη είχε διατεθεί προς πώληση το 2017 σε τιμή περίπου 1,2 εκατομμύρια ευρώ. Στις 30 Νοεμβρίου, ο οίκος δημοπρασιών «RM Sotheby's» θα δημοπρατήσει ξανά το πρωτότυπο Concept S στο Abu Dhabi, σε τιμή που αναμένεται να ξεκινά από αυτό το ποσό. Το αυτοκίνητο έχει 199 km στο οδόμετρο, διαθέτει τον V10 κινητήρα μέγιστης απόδοσης 520 PS, τετρακίνηση και το ημιαυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων «E-Gear».