Aston Martin DBS Superleggera “James Bond Edition”


Η Aston Martin δημιούργησε μια ειδική έκδοση της DBS Superleggera, για να τιμήσει τα 50 χρόνια από την πρώτη προβολή της ταινίας ''Στην υπηρεσία της Αυτού Μεγαλειότητας'', με πρωταγωνιστή τον θρυλικό πράκτορα James Bond.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 22/5/2019

Ήταν το 1969 όταν o κινηματογραφικός μυστικός πράκτορας «007», ο James Bond, θα προσπαθήσει να σώσει τον κόσμο από την καταστροφή των αγροτικών προϊόντων που ήθελε να επιβάλλει ο κακός αρχηγός της οργάνωσης «SPECTRE». Ήταν η ταινία «Στην υπηρεσία της Αυτού Μεγαλειότητας», η έκτη κατά σειρά ως τότε.

Εφέτος, πενήντα χρόνια αργότερα, η Aston Martin αποφάσισε να δημιουργήσει μια ειδική έκδοση της DBS Superleggera για να τιμήσει το γεγονός. Το αυτοκίνητο θα κατασκευαστεί σε 50 αριθμημένες μονάδες και η παράδοση των πρώτων οχημάτων στους ιδιοκτήτες τους προγραμματίζεται για το τέλος της χρονιάς.

Η  DBS Superleggera «James Bond Edition», όπως ονομάζεται, θα είναι βαμμένη στο χρώμα «Olive Green» στο οποίο ήταν βαμμένη και η DBS που οδηγούσε ο «007» στην ταινία. Το αυτοκίνητο θα έχει, επίσης, αεροδυναμικά βοηθήματα από ανθρακόνημα, ειδικά σχεδιασμένες ζάντες και νέας σχεδίασης μάσκα η οποία να παραπέμπει στην αντίστοιχη της DBS του 1969. 

Στο εσωτερικό της, θα υπάρχει μαύρη δερμάτινη επένδυση σε συνδυασμό με alcantara, κόκκινες ραφές στα καθίσματα και το ταμπλό καθώς και κόκκινη  επένδυση σε κάποια σημεία της κονσόλας και των θυρών. Θυμίζουμε ότι η DBS Superleggera έχει V12 κινητήρα ο οποίος αποδίδει 725 PS.