Aston Martin: Τι είπε ο Lawrence Stroll για τον Amedeo Felisa


Ο κ. ο Lawrence Stroll, Εκτελεστικός Πρόεδρος της Aston Martin Lagonda, επαίνεσε τον κ. Amedeo Felisa, ο οποίος ανέλαβε χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου στη βρετανική εταιρεία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 5/5/2022

Ο κ. Amedeo Felisa δεν είναι άγνωστος στους κύκλους των ανώτατων στελεχών της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας. Ο 76χρονος Ιταλός ήταν Διευθύνων Σύμβουλος της Ferrari το χρονικό διάστημα από το 2008 ως το 2016 και ο άνθρωπος που συνέβαλε σημαντικά στην ανάπτυξη της εταιρείας και στη δημιουργία του πρώτου εξηλεκτρισμένου μοντέλου της, της LaFerrari.

Ως γνωστόν, ο κ. Lawrence Stroll, ο οποίος ανέλαβε χρέη Εκτελεστικού Προέδρου της Aston Martin Lagonda πριν από δύο χρόνια (Απρίλιος 2020), επέλεξε τον κ. Felisa ως τον νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο στην Aston Martin για να αλλάξει το καθεστώς διοίκησης και διαχείρισης της εταιρείας. Ουσιαστικά απέπεμψε τον κ. Tobias Moers, ο οποίος κατείχε αυτή τη θέση από το 2020, καθώς τον θεώρησε υπεύθυνο για τη στασιμότητα και το κακό κλίμα στη βρετανική εταιρεία.

Ο κ. Stroll ρωτήθηκε για την επιλογή του να τοποθετήσει τον κ. Felisa στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Aston Martin. Όπως δήλωσε: «Θα παραμείνει μαζί μας για το άμεσο μέλλον» και έπλεξε το εγκώμιο του Ιταλού. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Stroll είπε γι’ αυτόν: «Δεν νομίζω να έχω ξανασυναντήσει πιο ενεργητικό και ευγενή άνθρωπο στη ζωή μου. Είναι ο καταλληλότερος γι’ αυτή τη θέση. Αυτό που έκανε ο Amedeo στη Ferrari είναι ό,τι προσπαθούμε να επιτύχουμε κι εμείς».

Όταν ρωτήθηκε για την αποπομπή του κ. Moers, ο κ. Stroll δήλωσε: «Η επιλογή του έγινε για να ξεκαθαρίσει το επιχειρησιακό κομμάτι, για να βελτιώσει την παραγωγική διαδικασία, για να σταθεροποιηθεί η εφοδιαστική αλυσίδα και για την επίτευξη νέας συμφωνίας με τη Mercedes. Αυτό ήταν το πρώτο τμήμα του σχεδίου και ο Tobias έκανε εξαιρετική δουλειά. Το δεύτερο στάδιο αφορά στην ανάπτυξη, στην τεχνολογική καινοτομία και την κλιμάκωση της δραστηριότητάς μας», επισήμανε.

Για να αναλάβει τα καθήκοντά του, ο κ. Amedeo Felisa (φωτογραφία) ζήτησε να έχει κοντά του τον κ. Roberto Fedeli, στη θέση του επικεφαλής Τεχνικού Διευθυντή στην Aston Martin. Οι δύο τους είχαν συνεργαστεί στη Ferrari, όπου ο δεύτερος κατείχε την αντίστοιχη θέση. Ο κ. Fedeli εργάστηκε στην εταιρεία τού Maranello για 26 χρόνια (1988-2014) και είχε ουσιαστικό ρόλο στην εξέλιξη και δημιουργία της LaFerrari. Όταν έφυγε από τη Ferrari, πήγε στην BMW όπου συνέβαλε στη εξέλιξη του i8. 

Σε σύντομη δήλωση που έκανε ο κ. Felisa στην «Automotive News Europe» και στον συνάδελφο κ. Nick Gibbs, τόνισε: «Ο άμεσος στόχος μου θα είναι η εφαρμογή μιας νέας οργανωτικής δομής». Τέλος, ο κ. Lawrence Stroll ανακοίνωσε ότι στις προσεχείς εβδομάδες θα γίνουν και άλλες προσλήψεις στην Aston Martin με σκοπό να επιτευχθούν τα επιχειρηματικά σχέδια.

Σε αυτά, προβλέπονται να παρουσιαστούν του χρόνου οι αναβαθμισμένες Vantage, DB11 και DBS, ενώ το 2024 αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα η Valhalla, το πρώτο εξηλεκτρισμένο hypercar της βρετανικής εταιρείας. Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο τής Aston Martin προβλέπεται να παρουσιαστεί εντός του 2025.