Aston Martin Valkyrie: Ακούστε τον... ανατριχιαστικό ήχο του V12 με τους 1.014 PS (video)


Aston Martin Valkyrie δε συναντά κανείς συχνά. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μία μονάδα που έχει γυρίσει την πλάτη στα φανταχτερά χρώματα του αμαξώματος και έχει «ντυθεί» απ' την κορυφή ως τα νύχια με carbon! 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: TFJJ
  • 20/2/2023

Η Aston Martin Valkyrie πρόκειται για έναν από τους πλέον σπάνιους «μονόκερους» της αυτοκίνησης, αφού μόλις 150 μονάδες έχουν κατασκευαστεί παγκοσμίως. Είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο θέαμα, όποιο χρώμα και να φέρουν στο αμάξωμά τους. Τα πιο συνηθισμένα -αν μπορεί κανείς να το πει αυτό- είναι τα πιο έντονα χρώματα, όπως πράσινο, κόκκινο, κίτρινο, ή ακόμα και μωβ.

Ο ιδιοκτήτης της συγκεκριμένης όμως, δεν προτίμησε κάποιο έντονο χρώμα, ή μάλλον δεν προτίμησε κανένα χρώμα, κι επέλεξε να αφήσει τη Valkyrie του «γυμνή», με το ανθρακόνημα να είναι εκτεθειμένο σε όλο το αμάξωμα, αλλά και στο εσωτερικό του οχήματος. Το υβριδικό supercar εντοπίστηκε από το κανάλι TFJJ, στο θέρετρο της αυτοκίνησης Caffeine & Machine στο Ην. Βασίλειο, περιτρυγιρισμένο από κόσμο, που θαύμαζε την αφεντιά του.

Η αεροδυναμική, ο κομψός σχεδιασμός και το αμάξωμα από ανθρακόνημα είναι σίγουρα στοιχεία του αυτοκινήτου που κανείς δεν μπορεί να παραλείψει, όμως στο συγκεκριμένο video, την παράσταση κλέβει ο εκκωφαντικός ήχος του κινητήρα V12. Πρόκειται για έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα V12 χωρητικότητας 6,5 L, διά χειρός Cosworth, που αποδίδει 1.014 PS.

Ο ηλεκτροκινητήρας του υβριδικού μοντέλου προσφέρει επιπλέον 162 PS, υποστηρίζοντας τον παντοδύναμο V12. Με τη σειρά του, ο ηλεκτροκινητήρας τροφοδοτείται από μία μπαταρία εξελιγμένης τεχνολογίας, την οποία έχει κατασκευάσει η Rimac, και προσφέρει έως και 24 km ηλεκτρικής αυτονομίας.

Η Valkyrie είναι ένα εξαιρετικά ελαφρύ όχημα, αφού είναι κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου από ανθρακόνημα. Πιο συγκεκριμένα, το βάρος της δεν ξεπερνά κατά πολύ τα 1.000 kg, κάτι που είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό, αφού πρόκειται για ένα υβριδικό μοντέλο, τα οποία δεν είναι γνωστά για το χαμηλό τους βάρος.

Δείτε τη «γυμνή» Aston Martin Valkyrie σε όλο της το μεγαλείο: