Audi RS6: Μπαίνει στην πρίζα η επόμενη γενιά του


Η Audi ετοιμάζεται να μετατρέψει το RS6 σε plug-in υβριδικό όχημα, πριν περάσει στον πλήρη εξηλεκτρισμό του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ
  • 8/8/2022

Η Audi προχωρά γοργά προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της, περνώντας όμως πρώτα από τον υβριδισμό, έχοντας ως στόχο να σταματήσει την εξέλιξη νέων ΜΕΚ ως το 2026.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του αυστραλιανού μέσου Wheels , η επόμενη γενιά του RS6 αναμένεται να φέρει plug-in υβριδικό σύνολο.

Ο επικεφαλής εξέλιξης και ανάπτυξης της Audi, Stephan Reil, δήλωσε σχετικά: «Φυσικά ο εξυβριδισμός είναι η σωστή οδός, και μπορώ να σας πω πως στην επόμενη γενιά [του RS6] θα υπάρχει αυτό το στοιχείο».

Στην τωρινή γενιά του RS6 Avant, υπάρχει ένα ήπιο υβριδικό σύστημα 48 volt, που όμως δεν αυξάνει τις επιδόσεις του αυτοκινήτου στις πιο επιθετικές ρυθμίσεις.

Στην επόμενη γενιά, το plug-in υβριδικό σύστημα θα έχει μεγαλύτερη επίδραση στην απόδοση του οχήματος, με την ηλεκτρική ενέργεια να έχει ενεργό ρόλο στις επιδόσεις σε όλα τα modes.

Λογικό είναι, επίσης, να αναμένονται αντίστοιχες αλλαγές τόσο στο RS7, όσο και στο RS Q8, στις επόμενες -φυσικά- γενιές τους, καθώς και αυτά τα δύο μοντέλα μοιράζονται τον ίδιο κινητήρα με το RS6 Avant.