Audi RS e-tron GT: O νέος ηλεκτροκίνητος «πύραυλος» του Ken Block (video)


637 ίπποι έρχονται για να προστεθούν στο "οπλοστάσιο" του πρωταγωνιστή της δημοφιλούς σειράς Gymkhana. 

  • 3/3/2022

To 2021 o Ken Block και η Audi ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους μέσα από την οποία ο οδηγός θα προμηθεύεται αυτοκίνητα από την γερμανική φίρμα. Ο ίδιος μάλιστα μετά από αυτή την εξέλιξη είχε δηλώσει πανευτυχής αφού από μικρό παιδί θαύμαζε τα μοντέλα στους αγώνες ράλι. Θυμίζει λίγο τις δηλώσεις αθλητών που μετά τη υπογραφή ενός μεγάλου συμβολαίου με μια ομάδα, δηλώνουν πως πάντα ονειρεύονταν να φορέσουν τη συγκεκριμένη φανέλα

Το νέο απόκτημα του πρωταγωνιστή της σειράς Gymkhana είναι ένα εντυπωσιακό λευκό Audi RS e-tron GT το οποίο, όπως δήλωσε, σκοπεύει να χρησιμοποιεί για τις καθημερινές του μετακινήσεις. Για αυτό άλλωστε και στην οροφή φέρει μια μεγάλη μπαγκαζιέρα ώστε ο Αμερικανός να βολεύει τον snowboard εξοπλισμό του.

Το στοιχείο που ξεχωρίζει στο ηλεκτρικό είναι ο ματ λευκός χρωματισμός ο οποίος δημιουργεί μια ευχάριστη αντίθεση με τα μαύρα μέρη. Εξίσου εντυπωσιακές είναι και οι μπροστινές "old fashion" ζάντες της Rotiform, που θυμίζουν χρυσές «ράλι» εποχές με τον κεντρικά τοποθετημένο δίσκο. Για τις πίσω ζάντες  επιλέχθηκε ένα πιο σύγχρονος σχεδιασμός με έξι ακτίνες.

Από εκεί και πέρα το αυτοκίνητο εφοδιάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν συνδυαστικά 590 PS και 830 Nm ροπής, ενώ η δύναμη μπορεί να φτάσει μέχρι και τους 637 PS χάρη στη λειτουργία Overboost. Κατά συνέπεια το αυτοκίνητο μπορεί να επιταχύνει το 0-100 km/h σε μόλις 3.1 sec.

Θυμίζουμε πως το Audi RS e-tron GT δεν είναι το πρώτο ηλεκτρικό του Ken Block αφού τον προηγούμενο Δεκέμβριο είχε παραλάβει ένα S1 e-tron quattro Hoonitron με έμπνευση κι επιρροές από το Quattro S1 Pikes Peak.

Δείτε το video με τον Ken Block να παρουσιάζει το νέο του «παιχνίδι»…