Αύξηση ποσοστού στην Aston Martin


H Strategic European Investment Group, ο βασικός μέτοχος της Aston Martin, ανακοινώσε την πρόθεσή της να αυξήσει το ποσοστό της στη Βρετανική εταιρεία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 21/7/2019

Ο Όμιλος Strategic European Investment, ο οποίος κατέχει ήδη το 31% των μετοχών της Aston Martin, ανακοίνωσε ότι προτίθεται να αυξήσει το μερίδιό του κατά 3% επιπλέον, με σκοπό να αποκτήσει το 34% αυτών. Ο Όμιλος, οποίος ανήκει στην ιταλική εταιρεία επενδύσεων «Investindustrial», θεωρεί ότι τώρα είναι ευκαιρία να αποκτήσει μεγαλύτερο έλεγχο στη βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς η τιμή της μετοχής της έχει μειωθεί κατά 21% από την αρχή της χρονιάς.

Στέλεχος του Ομίλου επιβεβαίωσε ότι σκοπεύουν να πληρώσουν περίπου 11 ευρώ ανά μετοχή αλλά πρέπει να κάνουν προσφορά και στους υπόλοιπους μετόχους της εταιρείας. Η Aston Martin αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας και χρειάζεται χρήματα για να προχωρήσει την εξέλιξη των νέων μοντέλων της αλλά και να επενδύσει στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της στο Gaydon για να αυξήσει τον αριθμό της ετήσιας παραγωγής της. Η Valkyrie, το νέο hypercar της εταιρείας, προκάλεσε μεγάλη αίσθηση, όπως και το ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο της Lagonda. Ο Όμιλος Strategic European Investment διαβλέπει τη δυνατότητα να αναπτυχθεί περισσότερο η Aston Martin και να γίνει ανταγωνιστική σε κάθε τομέα.