Αύριο η πρεμιέρα της Mercedes CLA Edition 1


Τα τελευταία teaser δίνει η γερμανική εταιρία μιας και απέχουμε μερικές ώρες από την αποκάλυψη της νέας CLA στην έκθεση CES στο Las Vegas. 

  • 7/1/2019

Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο η Mercedes θα αποκαλύψει κατά την πάγια τακτική της την Edition 1 που θα είναι διαθέσιμη για τους πρώτους 12 μήνες του μοντέλου. Του γνωστού τετράθυρου κουπέ που θα συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο να τοποθετείται ανάμεσα στην ανανεωμένη C-Class και την A-Class. Εκτός απροόπτου, πάνω στα μηχανικά μέρη της τελευταίας θα βασιστεί η νέα CLA χρησιμοποιώντας την προσθιοκίνητη πλατφόρμα και τους κινητήρες βενζίνης στα 1,33 lt και πετρελαίου 1,5 lt.

Έτσι, η Mercedes-Benz συμπληρώνει την γκάμα της στα προσθιοκίνητα μοντέλα έχοντας λανσάρει την A-Class. Στην Γενεύη θα γίνει η πανευρωπαϊκή της CLA και αργότερα το φθινόπωρο αναμένεται η ολοκαίνουργια GLB. Του χρόνου θα ολοκληρωθεί η γκάμα που βασίζεται στην προσθιοκίνητη πλατφόρμα με την έλευση της νέας γενιάς GLA.

Σχετικά με την CLA, σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε έως τώρα το εσωτερικό θα συντρέχει στο πρότυπο της A-Class με τις ελεύθερες οθόνες. Φυσικά θα υπάρχει και το σύστημα infotainment MBUX, εμπλουτισμένο με διάφορες νέες λειτουργίες. Μια από αυτές είναι η επονομαζόμενη ως Interior Assistant που παρουσιάζεται στο video. Η λειτουργία της βασίζεται σε αισθητήρες κίνησης οι οποίοι όταν ανιχνεύσουν κίνηση του χεριού του οδηγού ενεργοποιούν αυτόματα τα φώτα στο εσωτερικό.