Αυτά είναι τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης για το ID. Buzz


Ελαστικά 19 και 20 ιντσών για το ID. Buzz, από εταιρία που προμηθεύει 7 από τους 10 πιο επιτυχημένους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο.

  • 17/9/2022

H Volkswagen εξοπλίζει το πλήρως ηλεκτρικό ID. Buzz με τα θερινά ελαστικά της Continental, EcoContact 6 Q, ως ελαστικά πρώτης τοποθέτησης. Τα ελαστικά αποστέλλονται στις μονάδες παραγωγής της VW, σε διαστάσεις 19 και 20 ιντσών.

Συγκεκριμένα, έχουν εγκριθεί σε διάφορες χώρες τα εξής: EcoContact 6 Q, 235/55 R19 105T XL / EcoContact 6 Q, 255/50 R19 107T XL / EcoContact 6 Q, 235/50 R20 104T XL / EcoContact 6 Q, 265/45 R20 108T XL

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Continental, ως πολυετής συνεργάτης ανάπτυξης της Volkswagen, έχει συμβάλλει στη δημιουργία του ID. Buzz, με μια σειρά από τεχνολογίες, που αφορούν διάφορα συστήματα του οχήματος, όπως πέδησης και ελέγχου των τροχών, θερμικής διαχείρισης - ψύξης της μπαταρίας, αισθητήρες και ραντάρ υποβοήθησης οδήγησης, λογισμικό και hardware λειτουργίας των ηλεκτρικών συστημάτων και υλικά εξοπλισμού της καμπίνας επιβατών.

Το EcoContact 6 Q προσφέρει υψηλή απόδοση, ωφέλιμη διάρκεια ζωής, απόδοση στο φρενάρισμα και ιδιότητες χειρισμού. Ειδικότερα, η διευρυμένη διάρκεια ζωής του εξασφαλίζεται από το προφίλ του πέλματος, το οποίο προσαρμόζεται διαρκώς στην επιφάνεια του δρόμου.

Το ειδικά σχεδιασμένο μίγμα της γόμας ελαχιστοποιεί την τριβή στην επαφή με το οδόστρωμα, διαχέοντας λιγότερη ενέργεια και, έτσι, μειώνοντας την αντίσταση κύλισης. Χάρη στα τροποποιημένα μπλοκ αλλά και τις κύριες και πλαϊνές αυλακώσεις του, το ελαστικό είναι βελτιστοποιημένο, ως προς τον θόρυβο που εκπέμπει κατά την κύλιση.

Το EcoContact 6 Q, με στάνταρ τεχνολογία ContiSeal

Το EcoContact 6 Q για το ID. Buzz διαθέτει, επίσης, τεχνολογία ContiSeal, που επιτρέπει στους επιβάτες να συνεχίσουν το ταξίδι τους με ασφάλεια, ακόμη κι όταν τα ελαστικά έχουν ζημιά.

Ένα πολύ ελαστικό προστατευτικό στρώμα, στο εσωτερικό του ελαστικού, κλείνει γύρω από τα αντικείμενα που διεισδύουν, σε μόλις ένα κλάσμα του δευτερολέπτου και σφραγίζει αξιόπιστα το τρύπημα, ακόμα και όταν το αντικείμενο έχει διαφύγει από το πέλμα (π.χ. μέσω της περιστροφής του ελαστικού).

Με αυτήν την τεχνολογία, τρύπες με διάμετρο, έως και πέντε χιλιοστά, μπορούν να σφραγιστούν με ασφάλεια, επιτρέποντας, έτσι, να διορθωθεί αμέσως, περίπου το 80% των τρυπημάτων. Επίσης, δεν χρειάζεται εφεδρικό ελαστικό, γεγονός που εξοικονομεί βάρος και μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της αυτονομίας.

Στο μεταξύ, η Continental προμηθεύει με ελαστικά 7 από τους 10 πιο επιτυχημένους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο. Στην Ευρώπη, είναι ο εγκεκριμένος προμηθευτής ελαστικών πρώτης τοποθέτησης για 5 κατασκευαστές, οι οποίοι συγκεντρώνουν τον πιο μεγάλο όγκο παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία.

Στην Ασία, στον Ειρηνικό και στην Αμερική, η Continental προμηθεύει 3 από τους 5 κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων, που έχουν τον μεγαλύτερο όγκο παραγωγής.

Το EcoContact 6 Q διατίθεται στην ελληνική αγορά, μέσω του επίσημου δικτύου εμπόρων ελαστικών Continental.