Αυτά είναι τα νέα Opel Astra GSe και Sports Tourer GSe των 225 PS (video-photos)


Η Opel έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες πληροφορίες και εικόνες για την «αναβίωση» της GSe, ως υπο-μάρκα για δυναμικά EV μοντέλα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 28/9/2022

To σπορ μέλλον της Opel είναι ηλεκτρικό. Υλοποιώντας την πρόσφατη ανακοίνωση για την αναβίωση της GSe ως νέα υπο-μάρκα για δυναμικά, ηλεκτρικά μοντέλα (Grand Sport electric), η Opel έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες και αρχικές πληροφορίες για τα νέα Opel Astra GSe και Opel Astra Sports Tourer GSe.

Πρόκειται για plug-in υβριδικές εκδόσεις, ως πεντάθυρο hatchback και station wagon, που συνδυάζουν την οδηγική άνεση και τις επιδόσεις, με την ευθύνη για την προστασία του περιβάλλοντος.

Σε σχέση με τις αντίστοιχες «απλές» εκδόσεις, τα νέα GSe είναι ακόμα πιο ευέλικτα και ακριβή, έχοντας σαφείς βελτιώσεις στην ανάρτηση, τα φρένα και το σύστημα διεύθυνσης, ενώ διαφοροποιούνται και σε άλλα σημεία, όπως οι ζάντες ελαφρού κράματος 18 ιντσών, δανεισμένες από το concept Manta GSe και τα εμπρός καθίσματα GSe με πιστοποίηση AGR.

Το υβριδικό κινητήριο σύνολο και στα δύο μοντέλα αποδίδει συνδυαστικά ισχύ 225 PS και ροπή 360 Nm, με πολύ χαμηλές καταναλώσεις και εκπομπές ρύπων (συνδυασμένη κατανάλωση 1,2-1,1 l/100 km, εκπομπές CO2 26-25 g/km, προκαταρκτικές τιμές). Στην ανακοίνωση δεν προσδιορίζονται περισσότερα στοιχεία ούτε για τη χωρητικότητα του κινητήρα (αναμένεται να είναι ο υπερτροφοδοτούμενος βενζίνης 1,6 lt) ούτε για τον ηλεκτροκινητήρα και την μπαταρία.

Η Opel εφοδιάζει τα νέα μοντέλα με ειδικό πλαίσιο και αναρτήσεις, με αποτέλεσμα να μειώνεται η απόσταση από το έδαφος κατά 10 mm. Με αυτό τον τρόπο, τα GSe θα έχουν μεγαλύτερη σταθερότητα στις στροφές και στο φρενάρισμα, ακόμα και σε υψηλές ταχύτητες.

Το σύστημα διεύθυνσης έχει σπορ βαθμονόμηση, αποκλειστική για τα GSe, ενώ τα ξεχωριστά ελατήρια και τα αμορτισέρ λαδιού επιτρέπουν δυναμική οδήγηση χωρίς να «επιβαρύνεται» η άνεση. Αξιοποιείται η τεχνολογία KONI FSD που επιτρέπει διαφορετικά χαρακτηριστικά απόσβεσης σε υψηλές συχνότητες, έναντι των χαμηλών.

Εξωτερικά, εκτός από τις ζάντες που προαναφέρθηκαν, ο επανασχεδιασμένος προφυλακτήρας και οι επιγραφές GSe δεν αφήνουν περιθώρια «σύγχυσης» με το βασικό μοντέλο. Στο εσωτερικό, τα καθίσματα έχουν επένδυση Alcantara και ανατομική εργονομία.

«Το νέο Astra GSe και το νέο Astra Sports Tourer GSe είναι τα ιδανικά αυτοκίνητα για το λανσάρισμα της νέας δυναμικής υπο-μάρκας μας, σε πλήρη ευθυγράμμιση με τη στρατηγική μας να γίνουμε μια πλήρως ηλεκτρική μάρκα έως το 2028», δήλωσε ο CEO της Opel, Florian Huettl.