Η Opel στρέφεται στον ηλεκτρισμό και τα σπορ αυτοκίνητα - Επιστρέφουν τα GSe (photos)


Η Opel βάζει ξανά μπρος στην κατασκευή σπορ αυτοκινήτων με την επιστροφή των GSe μοντέλων της, που αυτή τη φορά θα είναι ηλεκτρικά, τιμώντας το εξηλεκτρισμένο της μέλλον.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: OPEL
  • 14/9/2022

Η Opel αποχαιρετά το Insignia και το σήμα OPC με έναν ιδιαίτερο τρόπο, λανσάροντας μία θυγατρική μάρκα, που θα κατασκευάζει ηλεκτρικά σπορ αυτοκίνητα, ονόματι GSe. Οι Γερμανοί επαναφέρουν την GSe με έναν ανανεωμένο τρόπο, που πλέον δε σημαίνει «Grand Sport Einspritzung», όπως εμφανιζόταν στα μοντέλα Commodore GS/E και Monza GSE, αλλά «Grand Sport electric», με την εταιρεία να στρέφεται και αυτή στον ηλεκτρισμό, έστω και τμηματικά.

Ένας συνδυασμός από πλήρως ηλεκτρικά αλλά και υβριδικά μοντέλα θα κυκλοφορήσουν από την Opel με το σήμα GSe, με την εταιρεία να δίνει έμφαση στον εξηλεκτρισμό και όχι πλήρως και αποκλειστικά στον ηλεκτρισμό. Μέχρι το 2024, η Opel στοχεύει να έχει ολοκληρώσει τη μετάβαση, πριν το 2028, όποτε και έρχονται οι νέοι κανονισμοί αναφορικά με τις εκπομπές CO2 και αναμένεται να καταργηθούν οι ΜΕΚ ολοκληρωτικά.

Μετά την αποκάλυψη του Opel Manta GSe ElektroMOD τον Μάιο του 2021, η Opel επιβεβαιώνει το νέο σήμα της GSe, το οποίο είναι πολλά περισσότερα από ένα γραφικό στο μπροστινό μέρος, όπως είχε τοποθετηθεί αρχικά στο ανασχεδιασμένο Manta.

Η εταιρεία δεν έχει κάνει γνωστό το ποιο θα είναι το πρώτο μοντέλο που θα προστεθεί στην οικογένεια της GSe, όμως πληροφορίες από την ίδια την Opel αναφέρουν ότι το Manta θα επιστρέψει το 2025 ως crossover EV.

Αντικαταστάτες αναμένεται να έρθουν και για τα Insignia και Astra, με το πρώτο να έχει επιβεβαιωθεί ως πλήρως ηλεκτρικό όχημα. Το Astra GSe είναι επίσης πολύ πιθανό να πραγματοποιηθεί, σε μία προσπάθεια των Γερμανών να ανταγωνιστούν τους Γάλλους αντιπάλους τους στην Peugeot.

Το νέο Peugeot 308 αποκαλύφθηκε αυτή την εβδομάδα σε hatchback και wagon μορφή, φέροντας 156 PS ιπποδύναμης και 260 Nm ροπής, επιδόσεις που η σειρά GSe θα κληθεί να ξεπεράσει.