Αυτή είναι η «επιθετική» BMW XM Label Red των 748 PS (photo)


Στην επίσημη αποκάλυψη της BMW XM δεν είδαμε φωτογραφίες της "ακραίας" έκδοσης Label Red, όμως το επίσημο site των Βαυαρών στην Αυστραλία φρόντισε να μας... συστήσει με το μοντέλο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: BMW AUSTRALIA
  • 29/9/2022

Μπορεί η BMW XM να αποκαλύφθηκε μόλις χθες, όμως έχει ήδη την πρώτη της ειδική έκδοση. Με την BMW να έχει αναφέρει με το λανσάρισμα της XM, ότι μία πιο δυναμική έκδοση του μοντέλου, ονόματι Label Red, θα κυκλοφορήσει την επόμενη χρονιά, δεν άργησε να δημοσιευτεί η πρώτη εικόνα, και μάλιστα από την ίδια την ιστοσελίδα της BMW στην Αυστραλία.

Φέρει κόκκινες λεπτομέρειες, εξ ου και η ονομασία Label Red, γύρω από τη χαρακτηριστική γρίλια στο μπροστινό μέρος, αλλά και γύρω από το πλαίσιο των παραθύρων. Οι συγκεκριμένες λεπτομέρειες διατίθενται σε χρυσό χρώμα στο συμβατικό μοντέλο. Και οι ζάντες φέρουν λεπτομέρειες στον ίδιο χρωματισμό, ενώ και το σήμα XM στο μπροστινό μέρος, έχει βαφεί κι εκείνο κόκκινο.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο συνδυασμός μαύρου και κόκκινου επεκτείνεται και στο εσωτερικό του οχήματος, «τραβώντας την προσοχή σε συγκεκριμένες λεπτομέρειες.»

Η BMW XM Label Red δεν υπόσχεται μόνο άγρια ομορφιά, αλλά και άγριο κινητήρα. Οι Βαυαροί στοχεύουν η «επιθετική» έκδοση της XM να στεφθεί το ισχυρότερο μη-ηλεκτρικό SUV της αγοράς, καθώς φέρει μία σημαντική ποσότητα επιπλέον δύναμης, σε σχέση με το αρχικό μοντέλο. Η συμβατική XM αποδίδει 653 PS και 800 Nm ροπής, ενώ η Label Red έρχεται με 748 PS και 997 Nm ροπής.

Με την XM να κάνει τα 0-100 σε 4,3 sec, δεν είναι απίθανο η Label Red να «πέσει» κάτω από τα 4 sec.

Μαζί με τις επιδόσεις, έρχεται και η τιμή: Το αρχικό μοντέλο της XM έχει ήδη αυξημένο κόστος, και μπορεί κανείς να φανταστεί ότι η τιμή Label Red θα είναι ακόμα πιο δυσπρόσιτη. Η XM ανακοινώθηκε στην Αμερική με κόστος 159.995 δολάρια, ενώ η Label Red αναμένεται να κοστίζει 185.000 δολάρια (~192.000 ευρώ).