Αυτή είναι η ξεχωριστή Lotus Evija του Jenson Button (photos)


Μία ειδική έκδοση της Lotus Evija, αφιερωμένη στον πρωταθλητή της F1 Jenson Button, παρουσιάστηκε στο The Quail.

  • ΦΩΤΟ: Lotus
  • 19/8/2023

Ο Jenson Button, πρωταθλητής της Formula 1 το 2009, παρουσίασε τη δική του Lotus Evija στο The Quail, A Motorsports Gathering.

Πρόκειται για μία ειδική έκδοση του ηλεκτρικού hypercar, με χρωματισμό που παραπέμπει στην Brawn GP BGP 001, το μονοθέσιο με το οποίο ο Βρετανός βρέθηκε στην κορυφή πριν 14 χρόνια σε μία από τις πιο «παραμυθένιες» σεζόν στην ιστορία του σπορ.

Στο εξωτερικό δεσπόζει το χρώμα Arctic White, με πινελιέ Verve Yellow και CarbonBlack, ενώ φαίνεται αρκετά το #22, που έφερε στο μονοθέσιό του το 2009 ο Button

Οι δαγκάνες των φρένων έχουν αυτό το έντονο, κίτρινο χρώμα, που συνδυάζεται αρμονικά με μαύρες ζάντες, ενώ το κεντρικό μπουλόνι είναι φινιρισμένο σε ανοδιωμένο ασήμι

Στην καμπίνα, το λευκό και το μαύρο χρώμα κυριαρχούν πάνω στα δερμάτινα καθίσματα, με το Alcantara να καλύπτει επιφάνειες στο ταμπλό και το τιμόνι. Η αντίθεση γίνεται και πάλι με το κίτρινο χρώμα, που καταφέρνει να τονίσει καίρια σημεία στο εσωτερικό.

Σε επίπεδο επιδόσεων, δεν υπάρχει καμία διαφορά με κάθε άλλη Evija. Φέρει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, έναν για κάθε τροχό, που συνολικά αποδίδουν 2.039 PS, με μπαταρία χωρητικότας 70 kWh και αυτονομία που αγγίζει τα 400 χιλιόμετρα.