Αυτή είναι η Mercedes-AMG των 730 PS του Δημήτρη Γιαννακόπουλου (photos)


Όλες οι λεπτομέρειες για την εντυπωσιακή GT Black Series που έχει στη συλλογή του ο ισχυρός άντρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και της φαρμακοβιομηχανίας ΒΙΑΝΕΞ.

  • ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ, INSTAGRAM/DPG7000
  • 17/3/2023

Ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη του για τα μοντέλα της Mercedes-AMG. Κάθε ακόλουθός του στο Instagram γνωρίζει εδώ και χρόνια ότι ο ισχυρός άντρας του μπασκετικού Παναθηναϊκού και της ΒΙΑΝΕΞ είναι μεγάλος fan της γερμανικής φίρμας, παρόλο που ανά περιόδους αντιμετώπιζε διάφορα προβλήματα , για τα οποία ενημέρωνε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό.

Μια τέτοια περίοδο είναι και η τωρινή, με τον κ. Γιαννακόπουλο να ανεβάζει τις προηγούμενες ώρες story στο Instagram όπου απευθυνόταν στους Γερμανούς ζητώντας εξηγήσεις για κάποια «θέματα» που αντιμετωπίζει και τα οποία δεν έχουν λυθεί, παρόλο που τα αυτοκίνητα «ταξίδεψαν» μέχρι τη Γερμανία και παρέμειναν στα συνεργεία της εταιρείας για δύο μήνες.  

Το τελευταίο «τριάκτινο αστέρι» μπήκε στη συλλογή του τον περασμένο Ιούλιο και φρόντισε να ταξιδέψει ο ίδιος στην Γερμανία για να το δει από κοντά, να ενημερωθεί από τους υπεύθυνους και να κλείσει το deal το οποίο έφτασε τις 700.000 ευρώ.

Πρόκειται για την εξαιρετικά σπάνια Mercedes-AMG GT Black Series η οποία κάτω από το μακρύ, θολωτό καπό –και μακριά από τον εμπρός άξονα– φέρει έναν τετράλιτρο V8 biturbo κινητήρα της AMG.

Αυτός είναι επίπεδος V8 (σημ.: flat-plane, δηλαδή τα κομβία του στροφαλοφόρου άξονα σχηματίζουν γωνία 180 μοιρών), ενώ στην προηγούμενη έκδοση ήταν διαγώνιος V8 (σημ.: cross plane, δηλαδή αυτά είχαν γωνία 90 μοιρών) και έχει «κόφτη» στις 7.200 rpm.

Η μέγιστη ισχύς είναι 730 PS/6.700-6.900 rpm, η μέγιστη ροπή 800 Nm/2.000-6.000 rpm. ενώ η Mercedes-AMG ανακοινώνει ότι η GT Black Series επιταχύνεται από το 0-100 km/h σε 3,2 sec, τιμή η οποία είναι εντυπωσιακή. Ακόμη πιο εντυπωσιακός, όμως, είναι ο χρόνος που απαιτείται για το 0-200 km/h: λιγότερο από 9,0 sec! 

Δείτε τις φωτογραφίες που είχε ανεβάσει ο κ. Γιαννακόπουλος τον Ιούλιο με το νέο του «όπλο»...