Αυτή είναι η νέα BMW Σειρά 4 Gran Coupe


Η καινούργια BMW Σειρά 4 Gran Coupe βρίσκεται στο τελικό στάδιο εξέλιξής της και η αισθητική της θα έχει πολλά κοινά σημεία με αυτή της νέας Σειράς 4 Coupe.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: CAR AND DRIVER ΗΠΑ.
  • 25/12/2020

Η νέα Σειρά 4 Gran Coupe αναμένεται να παρουσιαστεί τους πρώτους μήνες του 2021 και οι πωλήσεις της προβλέπεται να ξεκινήσουν εντός του πρώτου εξαμήνου του καινούργιου έτους. Στις φωτογραφίες βλέπουμε ένα από τα πρωτότυπα εξέλιξης του νέου μοντέλου με σχετικά ελαφρύ καμουφλάζ, όπου μπορούμε να διακρίνουμε το εμπρός και το πίσω μέρος του αυτοκινήτου, τα φώτα, καθώς και τη γενικότερη γραμμή του αμαξώματος. 

Έτσι, η καινούργια Σειρά 4 Gran Coupe θα έχει τη νέα μάσκα-ταυτότητα της βαυαρικής εταιρείας την οποία είδαμε στη Σειρά 4, τόσο στην Coupe όσο και στην Cabrio έκδοση. Το έντονα κεκλιμένο αμάξωμά της την κάνει να δείχνει πιο ελκυστική, ενώ αναμένεται να είναι και περισσότερο πρακτική για τους επιβάτες, συγκριτικά. Αναφορικά με τους κινητήρες, η νέα Σειρά 4 Gran Coupe θα διατίθεται με αυτούς που υπάρχουν στις άλλες δύο εκδοχές του μοντέλου. Δηλαδή τον τετρακύλινδρο δίλιτρο βενζινοκινητήρα στην εκδοχή των 184 PS (420i) και σε αυτή των 258 PS (430i), καθώς και τον δίλιτρο, τετρακύλινδρο πετρελαιοκινητήρα των 190 PS (420d).

Από την BMW δεν έχει ανακοινωθεί εάν η νέα Σειρά 4 Gran Coupe θα διατεθεί και σε έκδοση Μ, όπως συμβαίνει με τη Σειρά 4 Coupe και τη Σειρά 4 Cabrio. Πιθανόν να μην υπάρξει για να μην δημιουργηθεί θέμα εσωτερικού εμπορικού ανταγωνισμού με την αντίστοιχη έκδοση της Σειράς 3 Τouring. Πάντως, η i4, το καινούργιο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της BMW, θα έχει αμάξωμα που θα μοιάζει πολύ με αυτό της Σειράς 4 Gran Coupe.