Αυτή είναι η νέα Mercedes-AMG του Δημήτρη Γιαννακόπουλου (photos)


Ο ισχυρός άντρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και της φαρμακοβιομηχανίας ΒΙΑΝΕΞ πρόσθεσε ένα ακόμα εντυπωσιακό μοντέλο της Mercedes-AMG στη συλλογή του.  

  • 14/7/2022

Ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη του για τα μοντέλα της Mercedes-AMG. Κάθε ακόλουθός του στο Instagram γνωρίζει εδώ και χρόνια ότι ο ισχυρός άντρας του μπασκετικού Παναθηναϊκού και της ΒΙΑΝΕΞ είναι μεγάλος fan της γερμανικής φίρμας και αυτή η αγάπη του δεν έχει αλλοιωθεί ούτε στο ελάχιστο, παρόλο που το τελευταίο διάστημα αντιμετώπισε κάποια προβλήματα για τα οποία μας ενημέρωσε μέσα από μία σειρά από stories.

Τελευταίο του απόκτημα, για το οποίο φρόντισε ξανά να μας ενημερώσει μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό, είναι η εξαιρετικά σπάνια Mercedes-AMG GT Black SeriesΚάτω από το μακρύ, θολωτό καπό –και μακριά από τον εμπρός άξονα– φέρει έναν τετράλιτρο V8 biturbo κινητήρα της AMG.

Αυτός είναι επίπεδος V8 (σημ.: flat-plane, δηλαδή τα κομβία του στροφαλοφόρου άξονα σχηματίζουν γωνία 180 μοιρών), ενώ στην προηγούμενη έκδοση ήταν διαγώνιος V8 (σημ.: cross plane, δηλαδή αυτά είχαν γωνία 90 μοιρών) και έχει «κόφτη» στις 7.200 rpm.

Η μέγιστη ισχύς είναι 730 PS/6.700-6.900 rpm, η μέγιστη ροπή του 800 Nm/2.000-6.000 rpm. ενώ η Mercedes-AMG ανακοινώνει ότι η GT Black Series επιταχύνεται από το 0-100 km/h σε 3,2 sec, τιμή η οποία είναι εντυπωσιακή. Ακόμη πιο εντυπωσιακός, όμως, είναι ο χρόνος που απαιτείται για το 0-200 km/h: λιγότερο από 9,0 sec! Όσο για την τιμή της αυτή ανέρχεται σε περισσότερα από 520.000€. 

Δείτε τις φωτογραφίες που ανέβασε ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος με το νέο του απόκτημα...