Αυτή είναι η τιμή της νέας Skoda Fabia των 150PS


To πολυαναμενόμενο μοντέλο της τσέχικης εταιρίας βρίσκεται λίγο πριν το λανσάρισμα του στην ισπανική αγορά, με την τιμή της κορυφαίας έκδοσης να αποκαλύπτεται από τους εγχώριους αντιπροσώπους.

  • 6/12/2021

Η Skoda Fabia είναι ένα αυτοκίνητο που παραδοσιακά δεν διεκδικεί… δάφνες για τον σχεδιασμό της αλλά φροντίζει πιστά, στα 22 χρόνια της κυκλοφορίας της, να «ξεπληρώνει» και το τελευταίο ευρώ που δαπανά κάθε οδηγός για να την αποκτήσει. Αυτός είναι και ο λόγος που αποτελεί το πιο εμπορικό μοντέλο της φίρμας, μετά την Octavia, έχοντας πουλήσει περισσότερα από 4.500.000 μονάδες.

H 4η γενιά της Skoda Fabia αναμένεται με μεγάλη αγωνία μιας και είναι δεδομένο ότι θα αλλάξει τις ισορροπίες στη μικρή κατηγορία, ειδικά με το μεγαλωμένο κατά 11,1 εκατοστά αμάξωμά της, αυξάνοντας τους χώρους και προσφέροντας μεγαλύτερη άνεση στους επιβάτες της.

Ήδη βρίσκεται λίγο πριν την κυκλοφορία της σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες. Η είδηση που έρχεται από την Ισπανία τις τελευταίες ώρες αναφέρει πως το μοντέλο ετοιμάζεται να δοθεί στους αντιπροσώπους, ενώ παράλληλα γίνεται γνωστή και η τιμή της κορυφαίας έκδοσης, με τον 1500άρι TSI κινητήρα των 150 PS που συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων DSG και αποδίδει 250Nm ροπής. Συγκεκριμένα η Fabia στην εξοπλιστική έκδοση Style θα κοστίζει 23.334 ευρώ οπότε σε αυτό το επίπεδο αναμένεται να οριστεί η τιμή της και στην ελληνική αγορά.

Αναφορικά με τις επιδόσεις της η νέα Fabia των 150PS επιταχύνει 0-100χλμ./ώρα σε 8 sec.,  η μέση κατανάλωση καυσίμου αγγίζει τα 5.6 lt./100 km, ενώ οι εκπομπές CO2 ανέρχονται σε 128 gr./km. Η γκάμα των EVO κινητήρων που θα είναι διαθέσιμοι στην ελληνική αγορά συμπληρώνεται από ακόμα τρεις εκδόσεις των 80PS, 95PS και 110PS.