Αυτή η BMW 850i ανήκε στον Michael Jordan και πλέον ψάχνει νέο ιδιοκτήτη (photos)


Ο πρώτος ιδιοκτήτης της συγκεκριμένης BMW 850i με τον V12 κινητήρα και το χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ήταν ο Michael Jordan το 1991.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: BRING A TRAILER
  • 5/1/2024

Για πολλούς -αν όχι όλους- ο Michael Jordan είναι ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας όλων των εποχών. Έχει αναδειχθεί 6 φορές πρωταθλητής στο NBA, όσες έχει στεφθεί και MVP, με τη λίστα των επιτευγμάτων του να είναι... ατελείωτη. Είναι επίσης ο πρώτος δισεκατομμυριούχος στην ιστορία του NBA, ενώ, όπως φαίνεται, είναι και λάτρης της αυτοκίνησης.

Και αυτό δεν «περιορίζεται» στο γεγονός ότι είναι ο ιδιοκτήτης της ομάδας 23XI Racing στο NASCAR, αλλά στο ότι είχε στην κατοχή του μια BMW 850i, την οποία μάλιστα είχε αγοράσει καινούργια ο ίδιος το 1991.

Αυτό που κάνει το συγκεκριμένο όχημα ακόμη πιο ιδιαίτερο, πέρα από το ότι ανήκε στον Jordan, είναι όσα κρύβονται κάτω από το καπό. Πρόκειται για έναν κινητήρα V12 χωρητικότητας 5,0 L, που αποδίδει 296 ίππους και συνοδεύεται από ένα μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων.

Και η εμφάνισή του είναι εξίσου εντυπωσιακή, με το εξωτερικό να είναι βαμμένο στη μεταλλική απόχρωση Mauritius Blue, ενώ στην καμπίνα, τα καθίσματα κι οι υπόλοιπες επιφάνειες έχουν ντυθεί με δέρμα σε κρεμ χρώμα. Το λουκ συμπληρώνει το bodykit κι οι τροχοί 17 ιντσών της AC Schnitzer, ενώ στο πίσω μέρος θα βρει κανείς μία εξάτμιση MagnaFlow.

Σύμφωνα με την αγγελία στο Bring a Trailer, η 850i που κάποτε οδηγούσε ο MJ έχει διανύσει περίπου 48.280 km, εκ των οποίων τα 35.400 km έχουν προστεθεί από τον τρέχοντα ιδιοκτήτη. Τον περασμένο Μάιο έγινε η πιο πρόσφατη αλλαγή λαδιών, κι όλα δείχνουν να λειτουργούν κανονικά, εκτός από το σύστημα κλιματισμού.

Η δημοπρασία θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου, με την υψηλότερη προσφορά αυτή τη στιγμή να ανέρχεται στα 71.000 δολάρια, δηλαδή 65.065 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το νέο αυτοκίνητο του Michael Jordan βάζει «φωτιά» στην άσφαλτο με τους 1.843 PS (photos)

Το "ασημένιο βέλος" του Michael Jordan αναζητά ιδιοκτήτη

Ο Gasly συνάντησε το μπασκετικό ίνδαλμά του, τον Michael Jordan!