Το νέο αυτοκίνητο του Michael Jordan βάζει «φωτιά» στην άσφαλτο με τους 1.843 PS (photos)


Ο Michael Jordan πήρε στα χέρια του το hypercar των 1.843 PS του και ποζάρει με τον CEO της αυτοκινητοβιομηχανίας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: HENNESSEY
  • 23/5/2023

Ο Michael Jordan είναι κι επίσημα ο πλουσιότερος αθλητής στον κόσμο, με την περιουσία του να ξεπερνά τα 2,2 δις δολάρια. Είναι λογικό λοιπόν, ότι όσον αφορά το πόσα χρήματα είναι διατεθειμένος να ξοδέψει για την αγορά ενός αυτοκινήτου, το ποσό αυτό είναι πολύ πιθανό να μην έχει όριο.

Ο θρύλος του NBA προσέθεσε ένα ακόμα υπερόχημα στην πλούσια συλλογή του, το ακραίο Hennessey Venom F5 Roadster. Η ίδια η εταιρεία δημοσίευσε μία φωτογραφία του CEO της, John Hennessey, στο πλευρό του Michael Jordan μπροστά από τη νέα του Venom F5 Roadster στον σύλλογο γκολφ του στη Φλόριντα, ονόματι Grove XXII.

Το όχημα, του οποίου το ντεμπούτο έγινε πριν περίπου ένα χρόνο, δεν εμφανίζεται εξ ολοκλήρου στη φωτογραφία, όμως είναι εμφανές ότι πρόκειται για το συγκεκριμένο. Κρύβει έναν twin turbocharged κινητήρα V8, ο οποίος είναι τοποθετημένος στη μέση κι έχει χωρητικότητα 6,6 L. Αποδίδει 1.843 PS και 1.618 Nm, ισχύς που διοχετεύεται μέσω ενός ημιαυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων με 7 σχέσεις. Σύμφωνα με την ίδια τη Hennessey, το μοντέλο μπορεί να ξεπεράσει τα 483 km/h, κι αποτελεί το «ταχύτερο και πιο ισχυρό κάμπριο στον κόσμο».

Ο Jordan είναι ένας από τους 30 τυχερούς ιδιοκτήτες που θα κάνουν αυτήν την προσθήκη στη συλλογή τους, με την Hennessey να περιορίζει αρκετά τον όγκο παραγωγής της Venom F5 Roadster. Αν αυτός ο αριθμός ακούγεται μικρός, ακόμα λιγότερες μονάδες της coupe έκδοσης κυκλοφόρησαν παγκοσμίως, αφού η γραμμή παραγωγής περιορίστηκε στις 24 μονάδες.

Μαζί με την αύξηση στην παραγωγή, ήρθε αύξηση και στην τιμή. Το κόστος της Venom F5 Roadster ξεκινά από τα 3 εκατ. δολάρια, ενώ η coupe έκδοση είναι κατά 900.000 φθηνότερη, στα 2,1 εκατ. δολάρια. Η παραγωγή ξεκίνησε στα τέλη του 2022, κι ο Michael Jordan είναι ένας από τους πρώτους αγοραστές που παραλαμβάνουν το πανίσχυρο δημιούργημα της Hennessey.