Αυτή η εξαιρετικά σπάνια Alfa Romeo Giulia QV πωλείται με στοιχεία Formula 1 (photos)


Μόλις 10 Alfa Romeo Giulia QV 'Alfa Romeo Racing' κατασκευάστηκαν, μία τίθεται σε δημοπρασία.

  • ΦΩΤΟ: Stephan Bauer/RM Sotheby’s
  • 9/1/2024

Η Alfa Romeo κατάφερε με την Giulia Quadrifoglio να κατασκευάσει ένα σπορ σεντάν που θέλησε να τα βάλει με τις BMW M3 και Mercedes-AMG C63 AMG. Σε επίπεδο επιδόσεων, οι Ιταλοί τα κατάφεραν, ενώ μαζί με το τι μπορούσε να κάνει στον δρόμο, οι Alfisti αγάπησαν και την όψη του.

Ως εκ τούτου, η ειδική έκδοση 'Alfa Romeo Racing' είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή, και σίγουρα πιο σπάνια. Μόλις 10 εξ αυτών βγήκαν από το εργοστάσιο της μάρκας, καθώς με τη συγκεκριμένη κίνηση οι Ιταλοί ήθελαν να γιορτάσουν την επιστροφή τους στο grid της Formula 1

Εξωτερικά, το μοντέλο έχει τα χρώματα της C38, του μονοθέσιου της Alfa Romeo Sauber από το 2019. Το πάνω μισό είναι κόκκινο με μπλε λεπτομέρειες, ενώ κάτω από τα παράθυρα επικρατεί το άσπρο.

Το ανθρακόνημα δεν λείπει από την ειδική Giulia QV, ιδίως στο εμπρός μέρος, ενώ πίσω το spoiler lip είναι κατασκευασμένο από το πανάλαφρο αυτό υλικό.

Σε ό,τι αφορά την απόδοση, η Alfa Romeo προχώρησε σε κάποιες βελτιώσεις, με τον κινητήρα V6 2,9 L twin-turbo να αποδίδει πια 519 PS, 9 PS παραπάνω από την κανονική Giulia QV. Επιπλέον, ζυγίζει 28 κιλά λιγότερο.

Η δημοπρασία θα λάβει χώρα στο Παρίσι στις 31 Ιανουαρίου, από τον οίκο RM Sotheby's.

Η τιμή που αναμένεται να φτάσει κυμαίνεται από τα €70.000 ως τα €90.000.

Πηγή φωτογραφιών: RM Sotheby's

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Alfa Romeo Milano: Έρχεται με ισχυρό κινητήρα και τετρακίνητη έκδοση-έκπληξη (video)

Αυτή η Alfa Romeo 2000 GT Veloce έχει κινητήρα Ferrari V8 (video)

Αυτή η ρέπλικα της Lancia Stratos «κρύβει» έναν V6 της Alfa Romeo (photos)