Αυτή η Alfa Romeo 2000 GT Veloce έχει κινητήρα Ferrari V8 (video)


Μία πανέμορφη Alfa Romeo 2000 GT Veloce «παντρεύτηκε» με κινητήρα Ferrari θυμίζοντας τις απαρχές των δύο εταιρειών.

  • ΦΩΤΟ: Larry Chen/YouTube
  • 30/12/2023

Η συνεργασία Alfa Romeo-Ferrari έχει ιστορία ενός αιώνα. Οι δύο μάρκες έσμιξαν για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1920, όταν ο νεαρός Enzo Ferrari έκανε τα πρώτα του βήματα και ανέλαβε να τρέξει τις Alfa στους αγώνες, ενώ αυτό συνεχίστηκε και μεταπολεμικά για μερικά χρόνια, μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του '50.

Στη σύγχρονη εποχή, μία δημιουργία που να συνδυάζει μέρη κατασκευασμένα από τις δύο εταιρείες δεν είναι κάτι το συχνό, αλλά το μεράκι ενός Αυστραλού petrolhead ονόματι Jeff το έκανε πραγματικότητα.

Πήρε μία Alfa Romeo 2000 Veloce GT του 1973, άλλαξε όλα τα σκουριασμένα πάνελ με νέα, και μέσα σε διάστημα τεσσάρων ετών, έκανε όλες τις απαραίτητες μετατροπές, μαζί με την τοποθέτηση ενός κινητήρα V8 από τη Ferrari 360, με το αποτέλεσμα να παρουσιάζει στο κανάλι του Larry Chen στο YouTube.

Το ενδιαφέρον είναι πως το να εξασφαλίσει τον κινητήρα δεν ήταν καν το πιο δύσκολο μέρος αυτής της διαδικασίας. Ήταν μέσα σε μία 360 που ήταν έτοιμη να γίνει σκραπ στην Αδελαΐδα, και οικονομικά συμφέρει, καθώς η αγορά αυτού του Tipo F131 των 3,6 L ήταν πιο φθηνό από το να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές στον αυθεντικό 2λιτρο κινητήρα της Veloce.

Η εγκατάσταση του μοτέρ ήταν απαιτητική, βέβαια, καθώς οι διαστάσεις του είναι διαφορετικές από εκείνες του αυθεντικού, με αποτέλεσμα να υπάρχει απόσταση μόλις 1 εκατοστού από το αμάξωμα

Και ακριβώς επειδή μιλάμε για τελείως διαφορετικό κινητήρα από τον πρωτότυπο, ο Jeff έπρεπε να βάλει το μυαλό του να σκεφτεί τρόπο να μεταδώσει τη ισχύ στους τροχούς. Το έπραξε με κιβώτιο ταχυτήτων από ένα Subaru BRZ, και ενώ κανονικά προορίζεται μοτέρ 250 PS κι όχι τον V8 των 400 PS, ο ίδιος αισιοδοξεί πως δεν θα έχει θέματα αξιοπιστίας.

Και το καλύτερο από όλα είναι πως ο Jeff θέλει να κάνει αυτό το αυτοκίνητο το καθημερινό του όχημα.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επίσημο: Αυτό είναι το όνομα του νέου B-SUV της Alfa Romeo - Πότε παρουσιάζεται

Alfa Romeo Tonale: Τιμές και εκδόσεις του εντυπωσιακού SUV - Σε ισχύ προωθητική ενέργεια

Μια βόλτα στο εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο της Pininfarina (video)