Αυτή η ρέπλικα της Lancia Stratos «κρύβει» έναν V6 της Alfa Romeo (photos)


Η συγκεκριμένη Lancia Stratos αποδεικνύει ότι και... οι ρέπλικες έχουν ψυχή.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: CARS AND BIDS
  • 26/11/2023

Το να έχει κάποιος μια Lancia Stratos στη συλλογή του είναι σίγουρα σπάνιο, ειδικά όταν πρόκειται για την έκδοση ράλλυ, αφού ελάχιστες μονάδες έχουν κατασκευαστεί. Βέβαια, κι οι ρέπλικες έχουν ψυχή, αν κάποιος δεν έχει πρόβλημα να συμβιβαστεί με το γεγονός ότι δεν πρόκειται για το αληθινό μοντέλο που αγοράζει.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι διαθέσιμο μέσω του Cars & Bids, το οποίο έχει κατασκευάσει η LB Specialist Cars. Πρόκειται για μια Lancia Stratos που έχει βασιστεί σε μια Lister Bell STR του 2017 και φέρει έναν κινητήρα V6 'Busso' των 3,0 L. Ο συγκεκριμένος ήταν ο προκάτοχος του V6 που χρησιμοποιεί τώρα η Alfa Romeo για την Giulia.

Ως ρέπλικα ενός από τα πιο διάσημα κι εμβληματικά αυτοκίνητα ράλλυ, έχει εξοπλιστεί με μπροστινούς τετραπλούς προβολείς, λασπωτήρες, ρυθμιζόμενη coilover ανάρτηση Gaz κι ένα κατασκευασμένο κατά παραγγελία σασί space frame με ενσωματωμένο κλωβό ασφαλείας.

Σύμφωνα με την LB Specialist Cars, το εν λόγω σασί προσφέρει μεγαλύτερη στιβαρότητα από την αυθεντική Stratos. Επιπροσθέτως, έχουν προστεθεί τροχοί Compomotive 15 ιντσών.

Στο εσωτερικό, έχει ακολουθηθεί το ίδιο στυλ με τη Stratos Stradale, δίνοντας στους fans των ράλλυ μια ακόμη πιο συναρπαστική εμπειρία οδήγησης. Εκεί, βρίσκει κανείς έναν λεβιέ ταχυτήτων Nardi, πεντάλ Wilwood και ζώνες τεσσάρων σημείων Sabelt.

Έχουν γίνει και τεχνολογικές προσθήκες, όπως για παράδειγμα ένα σύστημα πλοήγησης Garmin DriveSmart 51, όπως και μια ασύρματη κάμερα οπισθοπορείας Garmin BC 40.

Η Lister Bell STR του 2017 που μεταμορφώθηκε σε Lancia Stratos θα είναι διαθέσιμη έως και την 1η Δεκεμβρίου, με την τρέχουσα υψηλότερη προσφορά να ανέρχεται στα 55.000 δολάρια, δηλαδή 50.231 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Marcello Gandini: Τα «διαμάντια» που εμπνεύστηκε ο μεγάλος Ιταλός σχεδιαστής

Lancia: 40 χρόνια από τον 5ο Παγκόσμιο τίτλο με τη θρυλική Rally 037 (photos)

Lancia: Δείτε το ντοκιμαντέρ για τα 117 χρόνια από τη ίδρυσή της (video)